Punem la scurs tonul din conserva. Castravetii ii taiem marunt. Intr-un castron punem tonul, il maruntim cu o furculita, adaugam boabele de porumb, castravetii si amestecam totul cu o lingura. In final adaugam maioneza, sucul de la lamaie si condimentam dupa gust cu sare si piper. Decoram...
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, uleiul si gemul  amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt,  pudra de roscove  si esenta de menta si se toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace...
Mini focaccia
In la 5 Noi 2019
Mini focaccia
Punem intr-un castron laptele si uleiul, adaugam sarea si zaharul si apoi treptat faina si praful de copt. Framantam bine compozitia obtinuta si lasam sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Dupa cele 10 minute de odihna intindem aluatul intr-o foaie de 5 cm de groasa. Taiem cercuri cu un pahar....
Desert savarine
In la 5 Noi 2019
Desert savarine
Drojdia o punem in lapte, impreuna cu lingurita de zahar. Punem faina intr-un bol, adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea si le amestecam bine pana obtinem un aluat moale. Lasam la dospit 40-45 minute.   Intre timp preparam siropul: punem la foc...
Desert Tiramisu la pahar
In la 5 Noi 2019
Desert Tiramisu la pahar
Batem frisca bine si o amestecam cu branza si esenta de vanilie. Piscoturile se rup in bucati mici in functie de paharele pe care le aveti. Bucatile de piscot se trec rapid prin cafeaua rece si se pun pe fundul paharului. Se pune peste ele un strat de crema  de frisca cu branza, apoi iarasi...
Curatim pestele si il punem in oala slow cooker Crock-Pot . In otet am dizolvat sarea. Adaugam peste pește otetul cu sarea, bulionul, uleiul si piperul si vom completa cu apa, cat sa cuprinda toata compozitia.  Setam aparatul pe low si 9 ore. Fierbem pana cand lichidul a scazut aproape...
Am taiat marunt ardeiul iute scotand semintele. Frunzele de telina le taiem marunt si le amestecam cu ardeiul. Separat pregatim amestecul lichid, format din otet, apa, sare si zahar, pe care il punem la fiert. Il lasam sa fiarba, pana se topeste sarea si zaharul. Il turnam peste legume...
Sirop de capsuni
In la 28 Feb 2018
Sirop de capsuni
Capsuni spalati si curatati i-am amestecat cu zaharul si sarea de lamaie, dupa care i-am maruntit cu blenderul vertical, pana am obtinut o pasta fina. Am adaugat apa si am pus la fiert. Spuma ce s-a format am inlaturat-o. Am lasat la fiert pana cand siropul a devenit mai gros. Cand e gata, am pus...
Gem de struguri
In la 28 Feb 2018
Gem de struguri
Strugurii ii spalam bine, ii curatam de codite si ii punem la fiert. In oala in care ii fierbem punem apa cat sa ii acopere. Dupa ce au fiert, ii strecuram. Siropul rezultat il punem iar la fiert cu zaharul pana se leaga. O sa adaugam  vanilia si zeama de la o lamaie. Gemul este gata cand...
Sarmale cu pasat
In la 28 Feb 2018
Sarmale cu pasat
  Prajim ceapa si adaugam pasatul spalat. Luam de pe foc si punem condimentele ( mararul si cimbrul le pun in fundul oalei, daca sunt uscate, dar daca le am verzi, tai putin si in umplutura). Se pune tocatura si se amesteca. Pentru ca sa se lege mai bine umplutura, eu mai pun si 2 oua....
Blaturile galbene le-am facut astfel:  am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la final am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat faina si am turnat compozitia in tava...
Compot de dovlecel
In Conserve la 17 Sep 2015
Compot de dovlecel
Dovlecelul il curatim, inlaturam mijlocul si il taiem cubulete, Cubuletele le punem intr-un vas, peste care am turnat 50 ml otet si apa rece cat cuprinde.Otetul are rolul de a mentine dovlecelul tare. Le lasam asa circa 2 ore. Dupa acest timp punem la fiert intr-o oala, 1,5 l apa, 150 gr. ...
Punem untura in ceaun . Cand s-a topit adaugam pulpele, le prajim si le scoatem intr-un vas. Adaugam ceapa, o parim pana devine cristalina. Punem din nou pulpele si apa cat sa le acopere. Cand au dat in fiert punem celelate legume taiate marunt, pasta de ardei si conserva de rosii, sare si piper...
Taiem ceapa si o pune la calit impreuna cu morcovul taiat rondele. Adaugam pulpele si apa cat sa le acopere. Le lasam la fiert. Cand incep sa fiarba adaugam si nautul. Mai lasam sa fiarba cateva  minute si ne apucam sa facem galustele. Cum preparam galustele: batem oul bine si adaugam faina...
Tort pavlova
In la 17 Sep 2015
Tort pavlova
Preincalzim cuptorul, flacara trebuie sa fie la minim! Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Punem apoi zaharul, putin cate putin (cam o lingura cu varf o data) si mixam foarte bine. Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte....
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au racit adaugam rosiile si ardeii taiati cubulete mici si maioneza. Maioneza o preparam dintr-un ou intreg, ulei si mustar.  Am servit salata alaturi de chiftelute si ornata  cu frunze de patrunjel. Pofta buna!...
Mujdei Ady
In Sosuri la 4 Mai 2015
Mujdei Ady
Amestecam intr-un bol mic sau pahar toate ingredientele. Dupa ce am omogenizat compozitia, adaugam apa clocotita, pana cand mujdeiul e cat vrem de subtire. Daca vrem sa facem mai mult si sa il folosim ca sos, marim cantitatile. Va doresc POFTA BUNA!!!!
Turta dulce
In Dulciuri la 4 Mai 2015
Turta dulce
Se face un sirop de zahar: intr-o craticioara de inox, topiti o lingura plina de zahar, la foc mediu, pana ce zaharul se caramelizeaza si primeste o nuanta maro inchis. Turnati peste zahar 250 ml apa clocotita si asteptati cateva secunde, sa se topeasca zaharul. Adaugati  condimentele,...
Întinsoare Bistrițană
In la 27 Mar 2015
Întinsoare Bistrițană
Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe şi se înăbuşă în untură. Se taie cubuleţe mici muşchiul de porc şi cîrnăciorii şi se pun peste ceapă, la călit pentru două minute, după care se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert. După ce a fiert  ...
Ghiveci pentru iarna
In Conserve la 29 Noi 2013
Ghiveci pentru iarna
Se taie ceapa marunt, morcovii de dau pe razatoare si se pun la calit. Se adauga ardeiul taiat cubulete si la urma vinetele curatate si taiate cubulete.Cand sunt calite bine legumele adaugam bulion dupa gust si mai lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam salicilat si il lasam sa se raceasca putin....
Sirop de soc
In la 28 Iun 2013
Sirop de soc
- se spala florile de soc sub jet de apa rece; lamaile se spala cu apa fierbinte; - se pun intr-o cratita florile de soc, apa, zeama si coaja de lamaie; - se pune cratita pe foc si se lasa pana cand apa da in clocot; se stinge focul si se lasa totul intr-un loc racoros 3-4 zile, amestecand...
Maioneza rapida
In Sosuri la 28 Iun 2013
Maioneza rapida
Punem toate ingredientele intr-un vas mai inalt. Introducem mixerul stick si incepem sa mixam la viteza maxima. Mixam la fundul vasului. Cand incepe sa se faca maioneza, ridicam pasatorul incet fara al scoate din maioneza pana la inglobarea totala a uleiului. Dupa ce consumam tot uleiul se mai...
Tort cu crema mascarpone
In la 28 Iun 2013
Tort cu crema mascarpone
Pentru blatul 1 o sa sfaramam biscuitii in blender si ii amestecam cu untul topit si siropul de artar. Intindem blatul de biscuiti intr-o tava si il presam putin. Branza mascarpone o amestecam cu frisca batuta bine si zaharul.O parte din crema o punem peste blatul de biscutiti, apoi punem...
Rulada din piept de curcan
In la 28 Iun 2013
Rulada din piept de curcan
Am batut bine pieptul de curcan, l-am  presarat cu sare si fulgi de chilli. Am rulat pieptul strans, l-am tavalit printr-un amestec de boia cu busuioc si l-am impachetat in folie de aluminiu. Il punem intr-o tava cu putina apa si il dam la cuptor cca 15 minute. Dupa ce trec aceste 15...
Ceapa o taiem marunt, o punem la calit .Adaugam ficatul taiat in bucati si apa cat sa acopere ficatul. Lasam sa fiarba 10 minute. Stoarcem din apa de pe ficat. Intr-un vas punem ficatul si ceapa (fierte), adaugam untul, sare, piper, vegeta si le mixam bine pana devine o pasta fina.Daca pasta e...
Oua murate
In la 2 Ian 2013
Oua murate
Am fiert ouale cca 10 minute, in apa cu sare si 2 linguri de otet. Le-am lasat la racit, le-am curatat de coaja si le-am intepat cu scobitoarea. Am pus la fiert 1 l de apa, o lingura sare grunjoasa, 2 linguri condimente pentru muraturi, 75 ml otet si zahar dupa gust. Pe fundul borcanelor am...
Legumele se taie, se adauga otetul, zaharul, hreanul dat pe razatoare, sarea si salicilatul. Se lasa la odihna 2 zile. In acest timp se tot amesteca. Dupa 2 zile se pun in borcane si sunt numai bune de mancat. Sa aveti spor!
Se spala gogonelele si se taie. Ceapa se curata si se taie si ea feliute, conopida se spala si se desface buchetele. Se spala bine borcanele dupa care se pun gogonele taiate cate un rand si conopida, ceapa. Cand borcanele sunt pline se pun boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingura...
Prajitura turnata cu mere
In la 2 Noi 2012
Prajitura turnata cu mere
Din ingredientele date ( oua, zahar, ulei, lapte, vanilie si faina) se face un aluat care curge ( un pic mai gros decat cel de clatite). Se pune aluatul in tava si peste el se pun merele taiate felii si date prin scortisoara. Pofta buna!!!
Maioneza cu lapte
In Sosuri la 15 Noi 2011
Maioneza cu lapte
Turnam toate ingredientele in paharul pentru blenderul de mana. Incepem sa mixam.Dupa ce incepe sa se formeze maioneza, vom adauga si otetul sau sucul de lamaie. Mixam in continuare pana se incorporeaza.Se pot adauga in ea diverse arome. Este cu mult mai buna decat cea din ou.
Afisate 1 - 30 din 129 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking