Blat: Separam ouale si albusele le batem bine cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,si esenta de rom si le turnam incet peste albusuri, apoi se bune faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si le incorporam bine amestecand usor cu o lingura de sus in jos. La fel se procedeaza si...
Rulouri cu crema de vanilie
In la 17 Apr 2015
Rulouri cu crema de vanilie
Aluat: Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat tare ce se poate intinde. Aluatul se imparte in 3, se intinde si se taie fasii subtiri care mai apoi se ruleaza pe forma de rulor. Se pun intr-o tava in care e hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc. Crema:...
Aluat: Amestecam toate ingredientele pana obinem un aluat ce se poate intine apoi preparam crema de cocos:batem albusele cu zaharul iar dupa aceea amestecam usor cu o lingura si nuca de cocos cu albusurile. Intr-o tava se pune hartie de copt si o foaie de aluat (aluaul se imparte in 2...
Prajitura Mona-Lisa
In Dulciuri la 13 Apr 2015
Prajitura Mona-Lisa
Blat 1: Se bat albusurile bine cu zaharul si dupa aceea cu o lingura amestecam nuca de cocos, faina si praful de copt. Incorporam bine toate ingredientele si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 5 minute sau pana cand se face o pojghita...
Blat: Albusurile se bat bine cu zaharul, dupa care cu o lingura amestecam visinele, nuca si faina cu praful de copt.Incorporam bine toate ingredientele, punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand blatul trece testul cu scobitoare (cam 30 min la foc mediu)....
Carnea se bate foarte bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se ia o bucata de carne batuta, peste ea se aseaza sunca si cascavalul, se ruleaza apoi se dau prin faina, ou si pesmet. Punem uleiul la incins apoi rulourile. Se prajesc foarte bine pe toate partile, dupa care se scot pe...
Reteta de preparare a papanasilor Se pune branza, zaharul vaniliat,ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si 6 linguri faina. Se framanta aluatul.Se pun cele 4 linguri de faina ramase pe masa de lucru si se imparte aluatul in doua,dintr-o parte vom forma bilute si din cealalta...
Pizza de casa
In la 23 Mar 2015
Pizza de casa
Se pune apa la incalzit si se adauga zaharul si drojdia pana se dizolva putin. Intr-un bol punem faina, sarea, uleiul, apoi punem apa cu drojdia si zaharul si framantam. Lasam aluatul sa creasca cam 30 minute, apoi il impartim in 3-4 bucati egale, depinde ce diamentru are tava care o folositi....
Musuroi de cartita
In la 23 Mar 2015
Musuroi de cartita
Blat : se pun intr-un castron praful pentru blat, cele doua oua, margarina si laptele si se mixeaza foarte bine pana la omogenizare. Bagam compozitia la cuptor pentru cca. 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Blatul se lasa cam 30 minute sa se raceasca putin apoi taiem capacul si...
Racituri de porc
In la 23 Mar 2015
Racituri de porc
Intr-o oala se pune carnea de porc si apa si se lasa la fiert pana cand carnea de desprinde foarte bine de pe oase. Se adauga sare si piper in apa in care a fiert carnea. Cand carnea e foarte bine fiarta se scoate intr-un vas si se lasa putin la racit, apoi se ia de pe oase si se portioneaza in...
Batem ouale cu sarea, vegeta, piperul, patrunjelul si putin cascaval ras. Punem putin ulei la incins, adaugam ouale si lasam sa se prejeasca putin, apoi impaturim omleta si o mai intoarcem odata pe partea cealalta. Eu am pus cascaval ras si deasupra.
Curatam cartofii si ii taiem felii, nici prea groase, nici prea subtiri. Punem uleiul la incins (cam 200 ml) si punem cartofii sa se rumeneasca putin, apoi adaugam sare si vegeta dupa gust si apa cat sa acopere cartofii. Amestecam din cand in cand si dupa ce scade apa mai punem inca putina apa,...
Punem laptele la incalzit si dizolvam drojdia in el.Intr-un vas punem faina,laptele cu drojdia,zaharul,sarea,margarina si incepem sa framantam,punem lapte putin cate putin si cele 2 linguri ulei. Framantam bine si lasam aluatul la crescut vreo 30 min.Intindem o foaie,o taiem bucati si punem...
Tiramisu reţetă originală Se face cafeaua si se lasa la racit.Intre timp facem crema conform instructiunilor de pe plic.Cand s-a racit cafeaua inmuiem piscoturile in ea,le aseazam pe o tava si punem un strat gros de crema si peste crema celalalt rand de piscoturi si restul de crema. Se...
Sos de usturoi cu marar
In la 18 Mar 2015
Sos de usturoi cu marar
Se amesteca galbenusul cu sarea,se adauga usturoiul tocat marunt,mararul si ulei,se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Curatam cartofii si ii taiem in felii foarte subtiri,ii spalam bine cu apa rece,si dupa ce i-am spalat ii mai lasam vreo 5 min in apa rece.Dupa aceea ii stergem foarte bine de apa cu un prosop de bucatarie.Punem uleiul la incins,trebuie sa fie foarte bine incins,cam 90 grade,si punem feliile de...
Pilaf: se toaca ceapa si morcovii marunt si se pun la calit in putin ulei, dupa care se adaugam 2-3 linguri pasta de ardei sau un ardei gras rosu. Orezul se spala si se adauga peste ceapa si morcovi, punem apa si lasam sa fiarba putin, dupa care se pun si ciupercile si condimentele, se adauga...
Se pun macaroanele la fiert. Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Duce ce ceapa si usturoiul s-au calit se adauga bulionul, o lingurita mustar si apa (eu cantitatea de bulionul am pus-o egala cu apa sa nu fie prea acru sosul), dupa acea se...
Prajitura cu nuca de cocos
In la 14 Mar 2015
Prajitura cu nuca de cocos
Se freaca margarina cu nuca de cocos, zaharul si zaharul vaniliat si ouale, faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in compozitie, dupa care se pune si laptele. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina dupa care se pune compozitia si se da la cuptor pentru cca. 40-50...
Aluat: Se pune laptele la incalzit si se dizolva drojdia in el. Se amesteca oul impreuna cu zaharul cu un tel si treptat se adauga margarina topita, laptele impreuna cu drojdia si faina, se amesteca pana devine un aluat, dupa care se framanta si se lasa cam 30 min la crescut. Dupa ce...
Se curata cartofii,si se cresteaza,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se condimenteaza cu sare,piper,vegeta,boia,oregano,busuioc,maghiran,tarhon iar deseaupra se rade cascaval(optional).Pulpele se curata,se spala,se condimenteaza si se pun in punga magica de la Knoor si se aseaza langa cartofi...
Se curata cartofii si se taie cubulete, ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei, cand ceapa este calita se adauga boiaua, rosia si pasta de tomate si la final cartofi, se adauga apa si condimentele, se amesteca din cand in cand pana cand cartofii sunt fierti si apa scade.
Branza dulce
In Dulciuri la 9 Mar 2015
Branza dulce
Se pune un litru de lapte la fiert(laptele trebuie sa fie gras,eu l-am luat direct de la sursa),dupa ce a inceput sa fiarba,se adauga 3-4 linguri otet,si se amesteca putin pana se imbranzeste,apoi se scoate intr-o strecuratoare pana se scurge tot zerul.
Afisate 1 - 23 din 23 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking