Aluat de foietaj (de post)

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
14 Dec 2015 | 25058 vizualizari
Aluat de foietaj (de post)

Va prezint un aluat de foietaj tocmai bun daca tineti post, dupa o reteta pe care mi-a dat-o matusa mea.

Ingrediente

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece;
  • 200 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • un cub de drojdie proaspata (50 g);
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus:
  • 3 linguri cu varf de faina;
  • 125 ml ulei;
  • ulei pentru uns masa de lucru.

Mod de preparare

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. 

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, coca se poate folosi pentru placinte, strudele, cornulete etc., intinzand-o pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul sucitorului (nu se desface, doar se poate taia ca s-o impartiti in mai multe foi).

Coca astfel obtinuta este suficienta pentru doua foi de placinta pentru o tava de 27/37 cm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Foietaj cu ciuperci - de post

Postat de mirela0911

Foietaj cu ciuperci - de post

Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici.  Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile...

Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de Oana

Desert - Strudele de post cu mere

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2015, 20:41
Ţin post, mai bine spus încerc să ţin, chiar dacă aceste lucruri nu se prea spun. Nu mă pricep la aluaturi, dar când văd că se poate, că fac ceilalţi, mă bucur, măcar am de unde învăţa.
la 14.12.2015, 20:47
Se poate folosi la foarte multe retete. Ideea e super buna!!! >;D<
la 14.12.2015, 20:47
la 14.12.2015, 20:50
Am facut si eu asa aluat si este grozav!
la 14.12.2015, 20:53
la favo

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking