Ingrediente
- Aluat de foietaj:
- 200 ml apa rece;
- 200 ml ulei;
- un praf de sare;
- un cub de drojdie proaspata (50 g);
- faina cat cuprinde (500 g).
- In plus:
- 3 linguri cu varf de faina;
- 125 ml ulei;
- ulei pentru uns masa de lucru.
Mod de preparare
Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor.
Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa trecerea acestui interval de timp, coca se poate folosi pentru placinte, strudele, cornulete etc., intinzand-o pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul sucitorului (nu se desface, doar se poate taia ca s-o impartiti in mai multe foi).
Coca astfel obtinuta este suficienta pentru doua foi de placinta pentru o tava de 27/37 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|