Aperitiv- Humus reteta cu tahini

Postat de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri
12 Sep 2017 | 8693 vizualizari

Humus reteta Astazi o sa te-nvat sa faci un preparat cu un iz mai oriental, si-anume humus. Imi place foarte mult felul in care se imbina toate ingredientele, iar rezultatul, un preparat satios, aromat si nu foarte costisitor va fi intotdeauna pe gustul meu.

Ingrediente

  • Humus reteta
  • 900 g naut fiert (produs finit)
  • 7 catei de usturoi copt
  • 1 lingurita rasa de curry verde pudra
  • chimion dupa gust
  • 100 ml tahini (pasta de susan)
  • 50 ml ulei de masline extravirgin, calitativ
  • un varf de cutit de piper alb
  • 40 ml fresh de lamaie
  • sare dupa gust
  • cateva cuburi de gheata

Pentru decor:

  • putina boia
  • cateva frunzulite de coriandru sau menta
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Humus reteta

Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele.
Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva.
Pentru inceput, va trebui sa treci boabele de naut printr-o sita, folosindu-te de o lingura. Faci acest lucru pentru scoate teaca ce inveleste fiecare bob de naut in parte.
Daca ti se pare dificil sa treci boabele de naut prin sita, atunci le poti curata clasic. 
Pune apoi pasta obtinuta intr-un blender.
Adauga apoi putina apa din cea in care a fiert nautul si incepe sa blendezi.
Urmeaza usturoiul copt, uleiul de masline si pasta de susan. Blendeaza in continuare. Nu pune foarte multa pasta de susan pentru ca va deveni amar.
Mai departe pune fresh-ul de lamaie, chimionul, curry verde, sare si piper alb. La sfarsit, adauga cateva cuburi de gheata, blendand continuu, bineinteles. Adaugi gheata pentru ca humusul sa aiba o consistenta aerata, pufoasa. 
Se serveste cu lipie Libaneza si crede-ma pe cuvant ca este foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv- Humus reteta cu tahini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu urzici, oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Tarta cu urzici, oua si mozzarella

Pentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un...

Citeste continuarea

Terina cu carne tocata si piept de pui

Postat de rocsi_1612

Terina cu carne tocata si piept de pui

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Indepartam cozile la patrunjel, il tocam. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2017, 13:46
la 12.09.2017, 17:04
Bun!
la 13.09.2017, 20:23
la 14.09.2017, 23:11
la 17.09.2017, 12:52

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking