Aperitiv merdenele din foi de placinta

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
9 Mar 2017 | 18732 vizualizari
Aperitiv merdenele din foi de placinta

Trebuia sa incerc si asa. Sunt mai aproape de cele din patiserii. Foarte bune.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 200 g branza de burduf
  • 300 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri de oua
  • 100 g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Foile de placinta se lasa la dezghetat.

Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si zaharul vanilat.

Se ia o foaie de placinta, se unge din loc in loc, cu ulei cu ajutorul unei pensule si se indoaie in doua. (vezi poze)

Se pune in mijloc un patrat de branza, lasand marginile goale pentru a se putea plia.

Se da cu ulei si se pliaza marginile spre mijloc, sa se petreaca 1 cm.

Se ia alta foaie de placinta, se unge cu ulei si se indoaie in doua.

Se pune in mijlocul ei bucata inpaturita anterior cu partea impaturita in jos.

Se unge cu ulei si se impatureste la fel si se pune, in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea impaturita in jos.

Se fac asa toate merdenelele si se pun in tava. Mie mi-au iesit 7 deoarece am avut 14 foi in pachet.

Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot, se lasa un minut sa respire si se acopera cu un prosop udat si stors bine pana aproape se racesc.

Se lasa la racit complet si se pun pe un platou.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv merdenele din foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv pateuri cu branza

Postat de eumimi

Aperitiv pateuri cu branza

Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu...

Citeste continuarea

Pateu cu ficat de pui

Postat de Lia1

Pateu cu ficat de pui

1.Ficateii se spala si se curate de pielite Se scurg bine si, ca sa se duca din gustul usor amarui, se pun la marinat pentru minim 1 ora (la frigider) in lapte cat sa-i cuprinda + 2 catei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2017, 16:39
Merita sa le faci in loc sa le cumperi , sau e doar o placere de-a ta?
la 09.03.2017, 16:42
Merita, ca stii ce pui in ele si sunt la fel de bune.
la 09.03.2017, 16:56
Merită, Costele, că știi ce pui în ele.
la 09.03.2017, 16:57
eu zic ca sunt chiar mai bune . Nu cred ca acelea de cumparat au vazut atatea ingrediente
la 09.03.2017, 17:22
Minunate!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking