Ingrediente
- 200 g untura
- 200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata
- 2 oua
- 7 g drojdie uscata
- 10 linguri lapte
- faina cca 700 g + sau -
- faina pentru masa de lucru
- 1 ou pt. uns
- mac pentru presarat desupra
Mod de preparare
Am amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu branza, apoi am adaugat cele 2 oua , laptele si drojdia si am omogenizat. La final am adaugat faina, eu am cantarit-o si mi-a intrat 700 g faina. Am framatat un aluat pe care l-am pus in folie alimentara si l-am dat la frigider cca 1 ora si 1/2 . Am scos aluatul de la frigider, am taiat o bucata ( restul de aluat l-am lasat la frigider), cat sa intind o foaie nu foarte groasa, am uns cu ou si am presarat mac, apoi am taiat saratelele cu o rola zimtata, le-am asezat in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la cuptor pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|