Ardei umpluti la cuptor

Postat de Valclaudia in Porc
17 Iul 2016 | 51557 vizualizari

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 11.08.2016, 09:08
Si mie imi plac foarte mult ardeii umpluti dar nu cei facuti dupa reteta ta. Stiu ca o sa te superi dar trebuie sa-ti spun ce nu-mi place la aceasta reteta. Nu-mi place ca folosesti carne tocata cumparata si nu-ti toci tu carnea in casa, ca folosesti patrunjel si marar uscat cand piata e plina de ele proaspete. Ouale nu au ce cauta in compozitia asta, ele se folosesc doar la amestecul pentru chiftele si perisoare ca sa lege compozitia sa nu se imprastie. Busuiocul nu este o planta folosita traditional in bucataria noastra, ci este folosit in bucataria mediteraneeana, cu precadere in cea italiana mai ales la sosurile pentru paste. Folosindu-l in reteta asta ai schimbat gustul si nu in bine. La fel si foaia de dafin, nu stiu ce naiba cauta aici, e iahnie de ardei sau ardei marinati?
Acum precis o sa spui ca daca nu-mi place sa nu o fac. In mod sigur nu o sa fac reteta asta. Puteam sa nu comentez dar am facut-o in speranta ca te vei gandi la ce ti-am spus, pentru ca nu am spus-o cu rautate, si vei lua in considerare comentariul.
la 12.08.2016, 06:27
Cu totul de acord cu comentariul scris de @ Tina 58!
la 03.10.2016, 08:35
)) Este imbatabila aceasta Tina58. Oare ce nu se poate intelege ca suntem oameni nu roboti ,cu cele 5-6-7 simturi diferite . Avem preferinte , gusturi , creativitate culinara diferite . Cred ca un robot ar prepara milimetric si la gram o reteta setata din program . Farmecul prepararii este sa adugi, sa incerci , sa testezi gusturi si arome diferite .Uite aici stimabilo Tina un citat dintr-o revista culinara : ...
,, Ardeii sunt predispuşi pentru a fi umpluţi. După ce îi tai “capacul” nu mai ai nevoie de prea multă imaginaţie pentru a realiza că ardeiul se cere umplut. Aşa că nu este de mirare faptul că în mai toate bucătăriile lumii există câte un ardei umplut în fel şi chip, din Mexic şi până în Egipt.

Dacă, însă, facem referire strict la ardeii noştri umpluţi, aceştia îşi au originea în bucătăria levantină, de unde au umplut toată zona. Practic, toate bucătăriile regiunii au în patrimoniul gastronomic această reţetă, cu nuanţele specifice zonei. Turcii adaugă un strop de lămâie să taie din căldura verii, moldovenii – ai noştri şi ai lor – pun o lingură de mărar lângă tocătură, ardelenii – învăţaţi cu nărav de la unguri ca şi sârbii şi bosniacii – îi dau cu boia dulce, pentru gust şi culoare, în vreme ce grecii scapă o ramură de oregano – ca mai în orice – şi o frunză de mentă.

În rest carnea-i carne – musai vită pentru turci, porc pentru greci, porc sau amestecată cu vită pentru noi – orezul orez şi roşia roşie. Aşa că noi am luat ce-i mai bun din fiecare. Şi am făcut cea mai bună variantă. Garantat. Nu ocoliţi busuiocul, nu evitaţi vinul şi o să vedeţi ce va să iasă.
.... Si eu pun frunza de dafin si prepar la cuptor .
Nu scrie nicaieri ca nu-si prepara carnea tocata in casa . O fi vreo crima sa te duci la macelarie si sa-ti alegi o bucata de carne sa fie tocata in fata ta



...... cat despre Ava un alt cont fara activitate , probabil aceiasi marginita degustare .
..... iarta-ma Claudito nu m-am putut abtine
la 03.10.2016, 08:44
Imi plac ardeii tai umpluti Si eu pun foaie de dafin si prepar la cuptor .Cu siguranta voi incerca si adugarea busuiocului

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking