Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
3 Dec 2020 | 5069 vizualizari
Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

Am făcut zilele trecute aceste batoane de cartofi cu cașcaval, la recomandarea băiatului nostru mai mare, care a mâncat așa ceva în Spania și le-a apreciat foarte mult. Mi-a trimis și rețeta, dar am schimbat câte ceva din ingrediente și chiar modul de preparare. Inițial am vrut să adaug și un ou, dar mi s-a atras atenția că rețeta nu conține așa ceva, așa că am renunțat. Apoi, mi s-a părut că se adaugă prea mult amidon alimentar și am redus cantitatea la jumătate. În sfârșit, la prăjire am constatat că batoanele absorb prea mult ulei și că topirea cașcavalului la căldură le înmoaie (de fapt, la asta chiar mă așteptam). Așa că am făcut numai câteva batoane la tigaie, în ulei, după care pe celelalte le-am preparat la cuptor, ceea ce s-a dovedit, până la urmă o idee bună și sănătoasă. Și mai puțin cronofagă... Iar soțului meu i-au plăcut atât de mult încât s-au terminat imediat după ce s-au făcut...  

Ingrediente

  • 500 grame de cartofi
  • 80-100 grame de cașcaval
  • 2-3 linguri de amidon alimentar
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel tocat (mărar)
  • făină albă, pentru modelat

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată. 

Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat.

Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pasează. Se adaugă: cașcavalul răzuit fin și pătrunjelul tocat. Se condimentează, după gust, cu sare, piper și oregano.

Se amestecă bine, pentru omogenizare, apoi se ia câte o lingură de compoziție, se dă prin făină albă și apoi se formează batoane cam de 15-16 cm lungime, care se depun în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.

Când sunt făcute toate batoanele, se dă tava la cuptor la temperatură medie. Din când în când se scoate tava și se întorc batoanele, ca să se rumenească uniform peste tot.

Se servesc calde, cu iaurt gras, sau cu legume proaspete (roșii, salată...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Retete similare

Chiftele de broccoli cu parmezan

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de broccoli cu parmezan

Buchetelele de broccoli se pun la fiert in apa cu putina sare pentru circa 10-15 minute,se scurg de apa si se pun pe o farfurie. Cu un cutit tocam cat mai marunt broccoli fiert. Morcovul il...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 03.12.2020, 06:15
Mulțumesc frumos, Diana!
la 03.12.2020, 06:47
ma asez la masa pentru micul dejun .... doar doua batoane, va rog!!
la 03.12.2020, 06:58
Cu mare drag, Claudia...!
la 03.12.2020, 07:28
Cred ca sunt foarte bune cu iaurt !!!!
la 03.12.2020, 07:52
Daaa, Mihaela, eu așa le-am mâncat...! Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking