Ingrediente
- 500 grame de cartofi
- 80-100 grame de cașcaval
- 2-3 linguri de amidon alimentar
- oregano
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel tocat (mărar)
- făină albă, pentru modelat
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată.
Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat.
Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pasează. Se adaugă: cașcavalul răzuit fin și pătrunjelul tocat. Se condimentează, după gust, cu sare, piper și oregano.
Se amestecă bine, pentru omogenizare, apoi se ia câte o lingură de compoziție, se dă prin făină albă și apoi se formează batoane cam de 15-16 cm lungime, care se depun în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.
Când sunt făcute toate batoanele, se dă tava la cuptor la temperatură medie. Din când în când se scoate tava și se întorc batoanele, ca să se rumenească uniform peste tot.
Se servesc calde, cu iaurt gras, sau cu legume proaspete (roșii, salată...).
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|