Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
3 Dec 2020 | 5124 vizualizari
Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

Am făcut zilele trecute aceste batoane de cartofi cu cașcaval, la recomandarea băiatului nostru mai mare, care a mâncat așa ceva în Spania și le-a apreciat foarte mult. Mi-a trimis și rețeta, dar am schimbat câte ceva din ingrediente și chiar modul de preparare. Inițial am vrut să adaug și un ou, dar mi s-a atras atenția că rețeta nu conține așa ceva, așa că am renunțat. Apoi, mi s-a părut că se adaugă prea mult amidon alimentar și am redus cantitatea la jumătate. În sfârșit, la prăjire am constatat că batoanele absorb prea mult ulei și că topirea cașcavalului la căldură le înmoaie (de fapt, la asta chiar mă așteptam). Așa că am făcut numai câteva batoane la tigaie, în ulei, după care pe celelalte le-am preparat la cuptor, ceea ce s-a dovedit, până la urmă o idee bună și sănătoasă. Și mai puțin cronofagă... Iar soțului meu i-au plăcut atât de mult încât s-au terminat imediat după ce s-au făcut...  

Ingrediente

  • 500 grame de cartofi
  • 80-100 grame de cașcaval
  • 2-3 linguri de amidon alimentar
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel tocat (mărar)
  • făină albă, pentru modelat

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată. 

Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat.

Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pasează. Se adaugă: cașcavalul răzuit fin și pătrunjelul tocat. Se condimentează, după gust, cu sare, piper și oregano.

Se amestecă bine, pentru omogenizare, apoi se ia câte o lingură de compoziție, se dă prin făină albă și apoi se formează batoane cam de 15-16 cm lungime, care se depun în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.

Când sunt făcute toate batoanele, se dă tava la cuptor la temperatură medie. Din când în când se scoate tava și se întorc batoanele, ca să se rumenească uniform peste tot.

Se servesc calde, cu iaurt gras, sau cu legume proaspete (roșii, salată...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi la cuptor

Postat de caroline

Cartofi la cuptor

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute. Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii...

Citeste continuarea

Toast cu ciuperci la grill și somon fume

Postat de CulinaryRainbow

Toast cu ciuperci la grill și somon fume

   Par multe ingrediente, însă sunt suficiente și ideale pentru o combinație incredibilă de gusturi.    Am folosit o tigaie grill pentru a prăji feliile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2020, 06:15
Mulțumesc frumos, Diana!
la 03.12.2020, 06:47
ma asez la masa pentru micul dejun .... doar doua batoane, va rog!!
la 03.12.2020, 06:58
Cu mare drag, Claudia...!
la 03.12.2020, 07:28
Cred ca sunt foarte bune cu iaurt !!!!
la 03.12.2020, 07:52
Daaa, Mihaela, eu așa le-am mâncat...! Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking