Bors moldovenesc, cu carne de porc
Postat de RODIMUR in Ciorbe 12 Feb 2020 | 15334 vizualizari
Am făcut ieri un borș moldovenesc cu carne de porc, pentru că aveam ”materia primă” proaspătă, adică borș natural, ”de putină” cum se zice. Eu nu umplu borșul în putină, pentru că ar fi prea mult pentru nevoile familiei (oricum, nu am nici putină...) ci într-un borcan de sticlă, de 3 litri. Suficient, totuși, pentru a face de vreo 3-4 ori câte o oală mare de 4-5 litri de borș, asta în funcție de cât de acru este...
L-am numit ”borș moldovenesc” nu datorită ingredientelor, nici modului de preparare (din aceste două puncte de vedere există destule variante locale) ci tocmai pentru a preciza încă din titlu că acrirea este pe bază de borș natural. (Nu de alta, dar pe când eram copii, fiind cu părinții într-o stațiune de odihnă la mare, am mâncat un ”borș modovenesc” acrit cu castraveți murați, ceea ce ne-a mirat foarte mult, chiar dacă la vremea aceea nu prea ne pricepeam la bucătăreală, dar măcar știam precis că acasă la noi, în Moldova nu aveam asemenea ”specialitate”...)
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș.
Inapoi la reteta
|