Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas

Postat de katty in Aperitive / Garnituri
1 Mar 2020 | 14051 vizualizari
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas

Pentru ca pofteam de ceva vreme la niste branzoaice pufoase am zis sa nu ratez ocazia cu lasatul secului la branza si sa fac o portie. Au iesit exact cum mi-am dorit: pufoase si putin sarate.

Ingrediente

Ingrediente Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas:

  • 1 kg faina alba
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 1 lingurita cu varf sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 100 ml ulei+pentru uns tava si branzoaiele
  • 5 oua intregi+1 pentru uns
  • 300 gr branza sarata de oaie+pentru ras deasupra

Mod de preparare

Preparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas:

Aluat pentru Branzoaice pufoase:

Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea. Infierbantam laptele pe foc, apoi adaugam apa minerala, astfel incat sa obtinem un lichid caldut.Intr-o cana punem drojdia, zaharul si adaugam putin lichid caldut. Turnam drojdia dizolvata peste oua, apoi turnam incet laptele cu sifon si framantam pana nu se mai lipeste de maini. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine aluatul. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.

Umplutura pentru Branzoaice pufoase:

Intre timp radem branza pe razatoarea mica si o amestecam cu 2 oua.

Ungem o tava mai inalta cu ulei, atat  fundul, cat si peretii. Punem putin ulei intr-un castron, cu care ne vom unge mainile inainte de a rupe din aluat. Rupem bucati cat mai egale de aluat, le intindem in mana, iar in mijloc punem cate o lingurita cu varf din compozitia de branza cu ou. Aducem marginile aluatului spre mijloc, acoperind branza si asezam fiecare branzoi in tava. Acoperim tava cu un prosop si o lasam la cald pana branzoaiele cresc din nou.

Batem un ou cu care vom unge branzoaiele, apoi radem deasupra branza. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.Lasam branzoaiele sa se racoreasca  putin, apoi le vom desprinde cu usurinta.

Sa incercati si varianta dulce a acestor Branzoaice pufoase sau varianta frumusica, Branzoaice Trandafir :)

De asemena, o tava de Poale-n brau va fi intotdeauna primita cu bucurie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Postat de rocsi_1612

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Ardeii kapia ii punem la copt, ii decojim, apoi ii curatam de seminte si ii taiem fasii lunguiete. Intr-un bol micut punem fasiile de ardei, putina sare, piper, 1 lingura de ulei si otetul. Le...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

Postat de mirela0911

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

Pentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2020, 22:24
la 01.03.2020, 22:37
cele mai bune!
la 01.03.2020, 23:13
Ce frumușele sunt...!
la 01.03.2020, 23:14
rumenite si pufoase-mmmm-ce bune!!
la 01.03.2020, 23:32

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking