Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata

Postat de momo121 in Dulciuri
13 Noi 2018 | 2357 vizualizari
Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata

Un dulce rapid si bun pentru cei mici, dar si pentru cei mari alaturi de o cafeluta! 

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • 400 g crema de branza (fromage blanc) eu am folosit Jockey (foto)
  • 150 g zahar
  • 3 oua mari
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt (11g)
  • 250 g faina
  • In plus ciocolata finetti sau nutella

Mod de preparare

Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt cernute si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen.

In tava de briose asezam hartiute speciale pentru briose, pe care le ungem cu putin unt topit si cu ajutorul unei linguri punem aluat doar pe jumatate in fiecare forma, in centru punem cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi umplem formele cu restul de aluat.

Dam tava la cuptorul incins pentru 20-25 minute la 180°C.

Cand sunt gata lasam briosele sa se raceasca direct in tava, fara a le scoate din forme.
Dupa ce s-au racit se pot servi alaturi de o cafeluta, ceai sau ce va place!
Se mai pot pudra cu zahar pudra!
Sunt foarte gustoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins...

Citeste continuarea

Desert bomboane fondante cu visine

Postat de katty

Desert bomboane fondante cu visine

Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si  fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2018, 19:15
la 13.11.2018, 19:46
Foarte bune!
la 13.11.2018, 19:48
la 13.11.2018, 20:14
Ce delicioaseeee!
la 14.11.2018, 08:53

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking