Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
13 Noi 2018 | 2632 vizualizari
Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata

Bunatati mici, frumoase si mega delicioase am pentru voi, intr-o noua reteta. Zmeura si ciocolata se combina perfect, iar briosele fiind pufoase, a iesit un desert minunat! Sunt grozave pentru o masa festiva, pentru a fi daruite sau pur si simplu, facute pentru cei dragi din casa.

Ingrediente

  • Pentru briose:
    • 5 oua
    • 8 linguri zahar
    • 10 linguri ulei
    • 10 linguri lapte
    • 2 lingurite vanilie
    • 16 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 3-4 linguri zeama de lamaie
    • 4 linguri limoncello
    • un praf de sare
    • zmeura
    Pentru crema de ciocolata:
    • 300 ml frisca lichida
    • 250 gr ciocolata cu 50% cacao
    • 250 gr mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • 4 linguri limoncello
    Pentru decor:
    • zmeura
    • menta verde
    • bucati de datela din pasta de zahar

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea cremei de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. O dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Cand crema s-a intarit, o scoateti din frigider si o mixati pana devine spuma. Adaugati zaharul pudra, mascarponele si limoncello, mixati pana sunt toate incorporate.

Briosele: Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi. Le mixati bine, adaugand zaharul treptat. Incorporati uleiul, laptele, limoncello si vanilia. Puneti praful de copt cu bicarbonatul intr-o canita, zeama de lamaie, le amestecati si le adaugati in compozitia de mai sus. Adaugati si faina cernuta, treptat. Cele 3 albusuri le mixati cu praful de sare, pana devin spumoase. Le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati de sus in jos cu o paleta de silicon.

Asezati hartiute in tava de briose, puneti compozitie in ele, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4. Deasupra puneti bucati de zmeura. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca sunt gata, le scoateti din cuptor. Procedati astfel pana terminati toata compozitia. Cand briosele s-au racit, puneti crema de ciocolata intr-un pos si le ornati. Decorati cu zmeura, menta si dantela din pasta de zahar. Dati briosele la rece pentru o ora, apoi le puteti servi. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

Postat de ancutsa

Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

    Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de...

Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata

Postat de ancutsa

Desert briose cu ciocolata

  Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina, cacaua şi praful de copt. Se obţine o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2018, 18:48
Ce frumușele sunt...!
la 13.11.2018, 18:58
Super!
la 13.11.2018, 19:17
frumoase
la 13.11.2018, 19:49
la 13.11.2018, 20:50
Bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking