Desert butoiase cu iaurt, dulceata de fructe de padure si nuca

Postat de ancutsa in Dulciuri
24 Mai 2019 | 1319 vizualizari
Desert butoiase cu iaurt, dulceata de fructe de padure si nuca

"Retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 85 ulei
  • 80 iaurt
  • 2 ouă M
  • 110 g dulceață de fructe de pădure
  • 35 g nucă măcinată sau fulgi de cocos
  • 1 plic drojdie uscată
  • 20 g zahăr
  • 1 linguriță rasă sare

Mod de preparare

 

 

Într-un castron mai înalt, se pregătește aluatul. Se bat ouăle, din care se oprește puțin într-o ceșcuță pentru uns. Se adaugă iaurtul, uleiul, zahărul, sarea, omogenizând cu un tel. Se adaugă drojdia uscată, apoi făină cât cuprinde. Aluatul va avea o tentă uleioasă, de aceea va avea nevoie de ceva mai multă făină. Se frământă bine până se obține un aluat consistent, dar ușor moale. Se lasă la frigider o oră.

A doua zi, se presară făină pe masa de lucru și se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime. Se taie aluatul în 3 fâșii lungi.

Se întinde dulceața de fructe de pădure, dar nu până spre margini. Se rulează, apoi se taie bucățele cam de un deget.

Se așază butoiașele în picioare (cu umplutura în sus) într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Se turtesc, se ung cu oul rămas, se presară nucă. Dacă nu vă place nuca, puteți pune fulgi de cocos.

Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până devin ușor aurii sau aprox 18 minute. Nu le lăsați prea mult în cuptor, să nu se usuce.

 

Timp de pregătire: 1h 10min

Timp de gătire: 18 min

Porții: 30 de butoiașe

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/butoiase-cu-iaurt-dulceata-de-fructe-de.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert butoiase cu iaurt, dulceata de fructe de padure si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pancakes

Postat de Meea

Pancakes

 Clatitele americane sunt fooarte usor de facut si foarte delicioase! Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta aproape s-a topit.  Adaugam apoi si smantana (la acest pas...

Citeste continuarea

Placinta rustica cu mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta rustica cu mere

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2019, 10:07
la 24.05.2019, 10:13
Bune...!
la 24.05.2019, 11:11
la 24.05.2019, 14:12
la 24.05.2019, 15:33

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking