Cartofi noi, copti si picanti

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
2 Iul 2020 | 2103 vizualizari
Cartofi noi, copti si picanti

  Cartofii acesti au iesit senzationali. Pot fi folositi ca garnitura sau ca atare cu o salata mare alaturi. Mi-am urmat propriile sfaturi si am pus cate putin rozmarin si doar o foaie de dafin. Ultima data cand preparasem cartofi cu rozmarin gustul prea puternic .

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura usturoi granulat
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare roz de Himalaya

Mod de preparare

  1. Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .
  2. Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .
  3. Taiati cartofii in felii mari de-a lungul .
  4. Tocati marunt rozmarinul , patrunjelul si foaia de dafin
  5. Amestecati cartofii cu ulei si restul  ingredientelor pregatite .
  6. Tava  cu cartofi se acopera cu  folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o ora . Eu am marit temperatura la 250 grade Celsius .
  7. In ultimele 10 minute am indepartat folia ca sa se rumeneasca cartofii .
  8. La servire adugati patrunjel verde tocat pentru prospetime .
  9.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, copti si picanti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Succotash

Postat de caroline

Succotash

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant.  Cand acesta este gata, il scoatem pe o...

Citeste continuarea

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2020, 00:21
la 02.07.2020, 07:54
super buni!
la 02.07.2020, 08:25
Dacă sunt picanți vreau 2 porții
la 02.07.2020, 08:50
Merisor , imi place cat esti de grijulie . Mereu te gandesti si la Adi !!! Sau doresti sa papi tot singura )
la 02.07.2020, 08:51
Multumesc ,Licurici

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking