Ingrediente
- 450 g taitei pentru cataif
- 150 g unt topit
- 250 g nuca
- 800 ml apa
- 1 si 1/2 cana de zahar
- zeama de la o lamaie mare
- coaja de lamaie
Mod de preparare
Taiteii se rup mai marunt si se pun intr-un bol. Se topeste untul, se lasa usor sa se racoreasca si se toarna peste taitei. Se amesteca cu mana in asa fel incat untul sa fie distribuit uniform, peste toti taiteii.
Se unge bine o tava cu unt. Se toarna jumatate din cantitatea de taitei si cu ajutorul unei linguri se taseaza bine. Se presara apoi jumatate din cantitatea de nuca si deasupra se pune restul de taitei. Se distribuie uniform si se taseaza din nou. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute, pana cand incepe sa prinda o usoara culoare maronie. Se scoate din cuptor, se presara deasupra restul de nuca si se mai da 5-7 minute la cuptor.
Intre timp se prepara siropul. Apa cu zaharul se fierb impreuna pentru 5 minute. Se toarna sucul de la lamaie si putina coaja de lamaie. Se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.
Se scoate tava din cuptor, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se portioneaza cu un cutit. Se toarna siropul peste toata suprafata si se lasa sa se insiropeze bine.
Se poate servi atat caldut cat si rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cataif cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|