Desert cataif cu nuca

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Dec 2019 | 6672 vizualizari
Desert cataif cu nuca

Nu stiu reteta originala a acestui cataif insa am primit acesti taitei de la o cunostinta, impreuna cu modul de preparare. Reteta era cu mozzarela. A fost buna dar nu ne-a placut atat de mult ca cea dea fata, cu nuca. A fost un deliciu total, chiar daca nu arata, ca si aspect, la fel cu preparatele originale turcesti.

Ingrediente

  • 450 g taitei pentru cataif
  • 150 g unt topit
  • 250 g nuca
  • 800 ml apa
  • 1 si 1/2 cana de zahar
  • zeama de la o lamaie mare
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Taiteii se rup mai marunt si se pun intr-un bol. Se topeste untul, se lasa usor sa se racoreasca si se toarna peste taitei. Se amesteca cu mana in asa fel incat untul sa fie distribuit uniform, peste toti taiteii.

Se unge bine o tava cu unt. Se toarna jumatate din cantitatea de taitei si cu ajutorul unei linguri se taseaza bine. Se presara apoi jumatate din cantitatea de nuca si deasupra se pune restul de taitei. Se distribuie uniform si se taseaza din nou. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute, pana cand incepe sa prinda o usoara culoare maronie. Se scoate din cuptor, se presara deasupra restul de nuca si se mai da 5-7 minute la cuptor.

Intre timp se prepara siropul. Apa cu zaharul se fierb impreuna pentru 5 minute. Se toarna sucul de la lamaie si putina coaja de lamaie. Se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.

Se scoate tava din cuptor, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se portioneaza cu un cutit. Se toarna siropul peste toata suprafata si se lasa sa se insiropeze bine.

Se poate servi atat caldut cat si rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cataif cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cataif

Postat de privatelaura

Cataif

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...

Citeste continuarea

Desert cataif cu nuca

Postat de cristina1985

Desert cataif cu nuca

Eu am gasit cei mai subtiri taitei, numiti taitei de nunta.Mi se par potriviti pentru acest desert. Umplutura: se macina nucile, se amesteca cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2019, 18:53
Și eu îmi propun de mult timp să fac așa ceva...!
la 08.12.2019, 18:58
la 08.12.2019, 19:02
Ti-a trimis grecul ?
la 08.12.2019, 19:05
n-am mancat cataif de vreo 7 ani Minunat!
la 08.12.2019, 19:07
ce idee buna

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking