Desert cheesecake cu zmeura si rodie

Postat de oanapl in Torturi
27 Oct 2020 | 3592 vizualizari
Desert cheesecake cu zmeura si rodie

Nouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. De data aceasta mi-a ieșit unul acrișor și absolut delicios. Dacă vouă vă plac deserturile ceva mai dulci puteți adăuga zahăr, după gust.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți
  • 100 g unt topit
  • Crema:
  • 200 g smântână pentru frișcă
  • 10 g gelatină
  • 500 g mascarpone
  • 70 g zahăr pudră
  • în plus:
  • 1 rodie
  • 500 g zmeură
  • 5g gelatină
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 20ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • Decor:
  • semințe de rodie
  • zmeură
  • 2 biscuiți

Mod de preparare

Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil cu diametru de 20 cm pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 

 Se pune zmeura cu 4 linguri de zahăr într-un vas și se pune la fiert pentru 5-10 minute. Jumătate din compoziție se pune într-o strecurătoare și se pasează până când se scoate toată zeama. Sosul obținut se lasă să se răcească.

Cealaltă jumătate de compoziție se pune din nou pe foc și se adaugă amidonul de porumb (dizolvat în 20 ml de apă). Se lasă să fiarbă câteva minute, amestecând permanent. După ce s-a răcit se toarnă peste blatul de biscuiți și se dă platoul la frigider.

 Crema:
Se pune gelatina într-un castron cu apă rece (50ml) și se lasă la hidratat.

Se mixează crema mascarpone cu zahărul măcinat până devine pufoasă.

Se taie rodia în 2 și se stoarce zeama cu mâna, apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează bine.

Separat se mixează smântâna pentru frișcă, până când îți mărește volumul și se adaugă în crema de mascarpone și se mixează.

Se topește gelatina hidratată pe baie de aburi, apoi se lasă să se răcorească și se adaugă peste cremă și se omogenizează. Se adaugă și semințele de rodie (se păstrează câteva pentru decor). Mie mi-a mai rămas și piure de zmeură (din cel pe care l-am adăugat peste blatul de biscuiți) și l-am pus în cremă. Se omogenizează compoziția.

Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece câteva ore până se întărește.

Se hidratează 8g gelatină în 50 ml apă și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de zmeură rămas. Se amestecă bine și apoi se toarnă peste cheesecake și se pune din nou la frigider pentru minim 3-4 ore.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am folosit folie de acetat și aceasta s-a dezlipit foarte ușor.

Se decorează cheesecake-ul cu zmeură și semințe de rodie și biscuiți măcinați și apoi se taie în felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu zmeura si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de privatelaura

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort.   Mai intai de toate, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2020, 22:28
Servesc si eu o felie!
la 27.10.2020, 22:39
Te servesc cu drag Laurici!
la 27.10.2020, 22:50
la 27.10.2020, 22:54
la 27.10.2020, 23:39
Arata de milioane

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking