Cheesecake (fara coacere)

Postat de deliciousflavours in Dulciuri
20 Iul 2012 | 45244 vizualizari
Cheesecake (fara coacere)

Daca si la voi va fi cald in acest weekend, puteti sa incercati acest desert usor si racoritor! Weekend placut, pupici!

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 350 gr biscuiti digestivi
  • 150 gr unt/margarina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr branza ricotta
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 75 ml apa/suc de compot
  • 1 pliculet gelatina granulata
  • Ingrediente jeleu fructe de padure
  • 200 gr fructe de padure (congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 2 foi gelatina

Mod de preparare

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau in cazul in care nu aveti dati prin masina de tocat carne, dupa care amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem blatul de biscuiti.Uniformizam cu o lingura si dam la frigider pana pregatim crema.

Gelatina o punem sa se hidrateze in apa sau sucul de la compot timp de 10 minute, dupa care o topim pe baie de aburi si lasam deoparte.

Amestecam branza cu mascarpone, adaugam zaharul si pudra de vanilie. In gelatina topita si usor racorita adaugam o lingura din crema de branza, omogenizam, mai adaugam o lingura de crema, omogenizam, apoi adaugam la toata cantitatea de crema si amestecam usor. Frisca o mixam pana se intareste si o incorporam usor in crema de branza. Intindem peste blatul de biscuiti si dam din nou la rece pana pregatim si jeleul.

Punem fructele impreuna cu apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minute, apoi le dam putin prin blender si lasam sa se racoreasca putin. Foile de gelatina le punem la inmuiat in putina apa rece cat se la acopere, apoi le topim pe baie de aburi. Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste crema de branza.

Dam din nou la rece cel putin 1 ora.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...

Citeste continuarea

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Postat de katty

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2012, 16:43
wouuuuu ce faina arata
la 20.07.2012, 16:49
si mie imi place... cred ca e fooaarte bun...
la 20.07.2012, 16:49
faiiiin si buuuun
la 20.07.2012, 17:06
chiar ca bun
la 20.07.2012, 17:13
bun,bun

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking