Ingrediente
- 2 dovlecei (8oo g)
- 4 cartofi
- 1 ceapa rosie
- 200 g branza telemea
- 3 oua
- 1 legatura marar
- 3 linguri faina
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita.
Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute.
Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica.
Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.
Branza se rade pe razatoarea mare.
Mararul se curata si se toaca marunt.
Cartofii si dovleceii se storc bine, bine si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si branza si se amesteca. Se adauga ouale si mararul si se amesteca. Se potriveste de sare si piper. Se adauga faina si se amesteca bine.
Se ia din compozitie cu o lingura, se pun in tigaie si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie.
Sunt bune atat calde cat si reci.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|