Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin.
Legumele se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie mărunt, se călește puțin până devine transparentă, după care se scurge de ulei. Usturoiul și cartoful se răzuie pe răzătoarea fină, iar felia de pâine se înmoaie în lapte dulce și apoi se stoarce.
Se amestecă toate ingredientele (carnea, oul, ceapa călită, cartoful, usturoiul, pâinea înmuiată în lapte) se adaugă condimentele și bicarbonatul, iar când compoziția s-a uniformizat se încorporează și făina albă.
Când compoziția s-a omogenizat, se ia câte o lingură, se pune pe planșeta înfăinată, se formează o biluță care se aplatizează și se trece prin făină. Se procedează la fel, până se termină toată compoziția.
Chifteluțele se prăjesc la foc mic, într-o tigaie cu ulei suficient, încins în prealabil.
Pentru sos, se curăță o ceapă, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie fin și se călește în ulei, la foc mic, până ce devine transparentă.
Usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește și el, peste ceapă.
Se adaugă două pahare cu apă și se lasă să fiarbă la foc înăbușit 5-6 minute. După acest interval de timp, se adaugă chifteluțele, se completează cu apă, să le acopere și se mai lasă să fiarbă încă 5-6 minute, la foc înăbușit.
Între timp se prepară sosul. Se mixează smântâna cu făina și condimentele, se subțiază cu puțină apă și după ce chifteluțele au fiert 5-6 minute, se adaugă și sosul de smântână.
Se lasă la fiert, la foc mic, încă 5-6 minute și se supraveghează atent, amestecând mereu, ca să nu se prindă de fundul cratiței.
După acest interval de timp, chifteluțele sunt gata, iar cratița poate fi luată de pe foc. Se servesc calde, fără garnitură, sau murături.