Chipsuri Nachos si Sos De Branza

Postat de Meea in Aperitive / Garnituri
15 Sep 2016 | 11108 vizualizari
Chipsuri Nachos si Sos De Branza

 Se poarta cinema-ul acuma de nu se poate! Nu eram mare fan filmelor, decat celor care chiar imi placeau maxim. Nu m-as fi visat niciodata la un film, la cinema, la "Suicide Squad" sau orice alt fel de film cu "eroi" si SF. Ei bine, iata-ma, deja a10-a oara cand merg si ma uit la tot felul de filme cu eroi haha:)). Oamenii se mai schimba:). Imi luam de acolo si Nachos desigur si erau atat de buuuni. Acum ganditi-va sa va faceti cinema acasa! Nu neaparat cu nu stiu ce plasma, dar cu un film bun si Nachos de casa. Si ganditi-va sa vi se mai si spuna " waaaw, sunt mai buni decat cei de la cinema!". Ce sa vreti mai mult? Vin astazi si va propun sa va faceti propriul cinema acasa, in zilele cand este mai comod sa stai in pijamale, sa urmaresti un film bun si sa mananci nachos facuti in casa. 
          Aaa da, sa va povestesc acum si o intamplare haioasa. In timpul filmului mancam Nachos. Stiti ca la cinema iti da o farfurie (cam mica) cu chipsuri Nachos, iar in farfuria aceea este si un loc mai mic unde iti pune sosul. Un prieten de langa mine il intreaba pe celalalt: " Mai ai sos?" la care celalalt: " Ce sos?" hahahaha:)).  El nu observase ca primise si sos hahaha:))),
*Tin sa subliniez pentru cei care nu au gustat vreodata aceste chipsuri, un procentaj mare din gustul lor il detine si sosul : salsa sau cel de branza. De data aceasta eu am facut sosul de branza dar promit sa revin si cu celalalt sos. Nu va mai tin la povesti si va urez spor la treaba si vizionare placuta!

Ingrediente

  • Ingrediente nachos:
  • 200g faina deporumb (malai)
  • 150g faina de grau (faina normala haha:)) )
  • sare, boia iute
  • 2 linguri de ulei
  • aprox. 200 ml apa calduta
  • Ingrediente sos de branza:
  • un cub de unt ( aprox. 30g )
  • 2 linguri faina
  • 250ml lapte
  • 200g branza CHEDDAR (musai)
  • boia iute, sare

Mod de preparare

         Pentru prepararea chipsurilor Nachos procedam astfel: cernem faina de grau si cea de porumb. Adaugam sarea, uleiul si apa (apa puneti in functie de nevoie. Daca amestecul nu se leaga mai adaugati, iar daca amestectul se leaga nu este nevoie de toti cei 250ml apa). Incepem framantarea acestor ingrediente pana cand obtinem un aluat elastic.

    Dupa ce am terminat de framantat, pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie subtire. Chipsurile sunt mai crocante daca foaia intinsa din blat este subtire. Intepam blatul intins in toate locurile cu o furculita.  Taiem aluatul in patratele, apoi taiem fiecare patratel pe diagonala. Trebuie sa rezulte multe triunghiulete.         Intr-o oala punem ulei pana pe la mijlocul acesteia. Cand uleiul este incins punem cateva tirunghuri de nachos la prajit si le lasam pentru 1 minut apoi le scoatem pe un servetel absorbant. Procedam la fel si cu celalalte triunghuri din aluat.

         Condimentam chipsurile cu boia iute sau orice alt condiment va place.

      Continuam prin a pregati si sosul de branza: punem cubuletul de unt la topit intr-o cratita. Adaugam si cele 2 linguri de faina si amestecam rapid pana cand amestecul se leaga ca in poza de mai jos.

    Adaugam apoi si laptele. Lasam sosul la foc mic, amestecand continuu pana cand amestecul face bule.    In acest moment adaugam branza Cheddar, sarea si boiaua iute. Amestecam rapid pana cand branza s-a topit, mai lasam sosul pe foc un 1 minut apoi il lasam la racit putin.

 

      Dam drumul la film si gustam cele mai bune chipsuri nachos impreuna cu cel mai bun sos de branza! YAAAMY

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri Nachos si Sos De Branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Varza dulce cu rosii si carnati la cuptor

Postat de mirela0911

Varza dulce cu rosii si carnati la cuptor

Se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga putina sare pentru a se inmuia varza si se amesteca din cand in cand.  Rosiile se spala si se curata de coaja, apoi se...

Citeste continuarea

Zacusca de legume

Postat de Irina

Zacusca de legume

Cea mai migaloasa parte la prepararea zacuscai e coptul, se stie, in rest se face foarte usor. Deci, am copt pentru inceput toate legumele, mai putin ceapa, dupa care le-am curatat de pielite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2016, 21:24
Bune rău!
la 15.09.2016, 21:50
Suuuuuper!
la 15.09.2016, 22:03
la 15.09.2016, 22:04
Ador fiecare prezentare a ta
la 15.09.2016, 22:32

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking