Ciorba de cartofi, cu urzici

Postat de RODIMUR in Ciorbe
11 Mar 2020 | 523 vizualizari
Ciorba de cartofi, cu urzici

Îa fiecare primăvară fac măcar două preparate cu urzici, trufandalele de sezon, iar în urmă cu câteva zile am făcut această ciorbă gustoasă. Urzicile au fost culese sâmbătă din pădure de către soțul meu, așa că imaginați-vă cum a așteptat să termin de făcut ciorba, ca să mănânce o porție, chiar dacă se făcuse deja seara...Deși am adăugat roșii și suc de roșii, n-aș putea zice că am acrit-o, ci am lăsat-o așa, cu gustul plăcut, natural al legumelor și al urzicii. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 2 roșii
  • 250 grame de urzici
  • 2 cepe galbene
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
  • 1 ardei gras verde
  • 300 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie cubulețe și se călește. cu ceapa și usturoiul.

Se spală roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu celelalte legume, până ce scade puțin lichidul.

Se curăță bine urzicile de impurități, se spală foarte bine, în 4-5 ape și apoi sub jet, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și se fierb două-trei clocote, după care se adaugă legumele călite și urzicile. 

După încă un clocot, se adaugă sucul de roșii și se mai lasă ciorba să fiarbă încă 4-5 minute.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

La urmă, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă” ciorba se poate servi, eventual cu mămăliguță caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Bors cu urzici si ciuperci

Postat de ianculubita

Bors cu urzici si ciuperci

In primul rand ne ocupam de urzici,le curatam,daca aveti manusi sa le folositi pentru ca inteapa dar intepaturile de urzici,fac bine la reumatism(asta a fost o paranteza),le spalam in multe ape...

Citeste continuarea

Bors de urzici

Postat de deyutzky

Bors de urzici

Curatam ceapa si morcovul, le spalam bine, le taiem marunt. Umplem cu apa o oala(cam 3 sfeturi) in care punem la fiert ceapa, morcovul si zarzavatul. Urzicile le curatam bine, le spalam in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.03.2020, 12:59
Delicioasa!
la 11.03.2020, 13:06
la 11.03.2020, 13:30
imi place!
la 11.03.2020, 13:34
Mulțumesc frumos, Katty!
la 11.03.2020, 13:34
Mă bucur că-ți place, Andreea! Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking