Ciorba de perisoare din piept de pui

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
24 Noi 2016 | 3007 vizualizari
Ciorba de perisoare din piept de pui

Fetitei mele ii place foarte mult ciorba de perisoare, asa ca am zis sa incerc si cu carne de pui. A iesit tare gustoasa!

Ingrediente

  • Pentru ciorba:
  • 1 tija de apio
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 l apa
  • 5-6 linguri ulei
  • o lingurita de sare
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • un fir de leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 g piept de pui
  • doua cepe (140 g)
  • 50 g orez
  • doua oua mici
  • o lingurita de sare
  • putin piper negru macinat
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce
  • putin amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru)

Mod de preparare

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in 2 l apa, impreuna cu 5-6 linguri de ulei si o lingurita de sare pentru 10-15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele. 

Pieptul de pui se taie marunt, se spala si se da prin robotul de bucatarie. Se pune apoi intr-un castron si se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, orezul spalat, ouale, putina sare, putin piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si putin amestec de ierburi. Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necesar.

La final, cand carnea este fiarta, se adauga rosiile pregatite pentru iarna si un fir de leustean spalat, dupa care se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia....

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie

Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc. Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.11.2016, 16:36
Yamiii, arata tare bine!
la 24.11.2016, 16:36
În general îmi plac perişoarele mai grase, adică cu un pic de carne de porc, dar fiind vorba de o ciorbă cu dedicaţie pentru copil, e firesc să fie un pic mai light. Bună foc!
la 24.11.2016, 16:36
Eu cu verisoarele nu ma impac, dar mananc zeama...
la 24.11.2016, 16:38
Camelya, multumesc!
la 24.11.2016, 16:39
Padre, nu e neaparat destinata copilului, pot manca si adultii

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking