Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
24 Noi 2016 | 11404 vizualizari
Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Fetitei mele ii place foarte mult ciorba de perisoare, asa ca am zis sa incerc si cu carne de pui. A iesit tare gustoasa!

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
  • Pentru ciorba:
  • 1 tija de apio
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 l apa
  • 5-6 linguri ulei
  • o lingurita de sare
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • un fir de leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 g piept de pui
  • doua cepe (140 g)
  • 50 g orez
  • doua oua mici
  • o lingurita de sare
  • putin piper negru macinat
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce
  • putin amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru)

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in 2 l apa, impreuna cu 5-6 linguri de ulei si o lingurita de sare pentru 10-15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele. 

Pieptul de pui se taie marunt, se spala si se da prin robotul de bucatarie. Se pune apoi intr-un castron si se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, orezul spalat, ouale, putina sare, putin piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si putin amestec de ierburi. Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necesar.

La final, cand carnea este fiarta, se adauga rosiile pregatite pentru iarna si un fir de leustean spalat, dupa care se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

Incercati si ciorba de pui a la grec sau supa de curcan cu taitei de casa.

Recomandam si supa crema de broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de coaste de porc

Postat de MotanLaOale

Ciorba de coaste de porc

Coastele se spala. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeii se se curata si se taie patratele. Cartofii se cutata si se taie cuburi. Rosiile se spala si...

Citeste continuarea

Bors de vara, cu dovlecei

Postat de RODIMUR

Bors de vara, cu dovlecei

Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2016, 16:36
Yamiii, arata tare bine!
la 24.11.2016, 16:36
În general îmi plac perişoarele mai grase, adică cu un pic de carne de porc, dar fiind vorba de o ciorbă cu dedicaţie pentru copil, e firesc să fie un pic mai light. Bună foc!
la 24.11.2016, 16:36
Eu cu verisoarele nu ma impac, dar mananc zeama...
la 24.11.2016, 16:38
Camelya, multumesc!
la 24.11.2016, 16:39
Padre, nu e neaparat destinata copilului, pot manca si adultii

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking