Ciorba de ied cu spanac verde si smantana
Postat de mihaelar63
Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...
Citeste continuareaDe când prepar des spanac, mi-am tot dorit să fac și o ciorbă cu acest ingredient simplu, dar delicios, iar acum această dorință s-a împlinit. Rezultatul este pe măsura așteptărilor: o ciorbiță foarte gustoasă, ușoară și bună, de primăvară. Inițial, am vrut să o fac dreasă cu smântână de la bun început, dar cum urma o zi de post și apoi încă una, până la sfârșitul săptămânii, mi-am zis, gustând-o, că parcă merită să rămână așa cum este, iar cine dorește, poate adăuga smântână, după preferință. Ei bine, nimeni nu și-a dorit să adauge smântână, pentru că așa, simplă, este cu adevărat foarte bună și nu-i lipsește nimic... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.
Ingrediente
Mod de preparareSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se alege spanacul, se rup rădăcinile și codițele, se spală foarte bine, în 4-5 ape, după care se lasă la scurs și apoi se taie grosier. Se curăță ceapa galbenă și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, la foc mic și în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă peste ceapă și usturoi, ca să se prepare înăbușit, la foc mic. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie cu celelalte legume, la călit. Se ține tigaia la foc mic, ca să scadă lichidul lăsat de roșii. Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă verdețurile (pătrunjelul și leușteanul), iar ceapa verde se curăță, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și după două-trei clocote se adaugă și legumele călite. Se mai lasă ciorba la fiert încă două clocote, după care se adaugă spanacul tăiat grosier. După încă două clocote se adaugă ceapa verde tăiată rondele, se condimentează cu sare și piper și după 4-5 minute se ia oala de pe foc, se adaugă verdețurile tocate, se pune capacul și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită. Se poate asocia un ardei iute, proaspăt sau murat în oțet. Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|
Postat de mihaelar63
Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...
Citeste continuareaPostat de mihaelar63
Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|