Ciorba de spanac

Postat de RODIMUR in Ciorbe
9 Mai 2019 | 13710 vizualizari
Ciorba de spanac

De când prepar des spanac, mi-am tot dorit să fac și o ciorbă cu acest ingredient simplu, dar delicios, iar acum această dorință s-a împlinit. Rezultatul este pe măsura așteptărilor: o ciorbiță foarte gustoasă, ușoară și bună, de primăvară. Inițial, am vrut să o fac dreasă cu smântână de la bun început, dar cum urma o zi de post și apoi încă una, până la sfârșitul săptămânii, mi-am zis, gustând-o, că parcă merită să rămână așa cum este, iar cine dorește, poate adăuga smântână, după preferință. Ei bine, nimeni nu și-a dorit să adauge smântână, pentru că așa, simplă, este cu adevărat foarte bună și nu-i lipsește nimic... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 500 grame de spanac proaspăt
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 4 cartofi roz, medii
  • 2 cepe mici, galbene
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 2 roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă.

Se alege spanacul, se rup rădăcinile și codițele, se spală foarte bine, în 4-5 ape, după care se lasă la scurs și apoi se taie grosier.

Se curăță ceapa galbenă și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, la foc mic și în ulei suficient, ca să nu se ardă.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă peste ceapă și usturoi, ca să se prepare înăbușit, la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie cu celelalte legume, la călit. Se ține  tigaia la foc mic, ca să scadă lichidul lăsat de roșii.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă verdețurile (pătrunjelul și leușteanul), iar ceapa verde se curăță, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și după două-trei clocote se adaugă și legumele călite.

Se mai lasă ciorba la fiert încă două clocote, după care se adaugă spanacul tăiat grosier.

După încă două clocote se adaugă ceapa verde tăiată rondele, se condimentează cu sare și piper și după 4-5 minute se ia oala de pe foc, se adaugă verdețurile tocate, se pune capacul și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită. Se poate asocia un ardei iute, proaspăt sau murat în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...

Citeste continuarea

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

Postat de mihaelar63

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2019, 10:50
Plina de vitamine
la 09.05.2019, 10:54
Daaaa, Mihaela! Și atât de bună...!
la 09.05.2019, 11:25
la 09.05.2019, 13:15
Tare bune sunt ciorbele astea de verdeturi, primavara!
la 09.05.2019, 13:52
Așa este, Merișor...! Nouă ne plac foarte mult și nu se termină o ciorbă/supă de mâncat, că mă pregătesc să fac alta...! Mulțumesc pentru atenție!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking