Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
21 Noi 2019 | 33733 vizualizari
Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

 Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui imi mai lipsea din colectie. Eu am preparat si cu carne de curcan, cum era in reteta originala. Mai mult imi place cu piept de pui.  Ciorba radauteana a aparut in anul 1979 in restaurantul „Nordic” din Radauti. Doamna Cornelia Dumitrescu (maestru culinar) se pare ca a dorit sa-si multumeasca sotul caruia nu-i placea ciorba de burta. A reusit sa creeze o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Initial a folosit carne de curcan insa, din motive economice, a fost nevoita sa treaca la carnea de pui. Acum aceasta ciorba este nelipsita in meniul restaurantelor din intreaga tara. Pentru Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente: piept pui, usturoi, morcovi, ceapa, ardei, telina, oua, smantana, otet.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui
  • 500 gr piept pui
  • 5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 1 pastrnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 felie telina
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri otet
  • sare
  • 1 lingurita boabe piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin.

Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii.

Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai estetic in ciorba decat daca ar parea niste franjuri ramase de la alta masa .

Toate ingredientele vor fierbe de aici inainte foarte repede .

Am avut grija  ca fasiile de pui sa nu fie foarte fierte sa aiba forma si consistenta .

Cand legumele sunt patrunse se scot din zeamacu o paleta cu gauri .

.Acum scoateti si foaia de dafin si ceapa  .

Pe mine nu ma deranjeaza Boabele de piper ramase in zeama . Au un gust delicat si sunt putin iuti.

Dumneavoastra puteti strecura zeama .

Retetele consacrate recomanda sa se aduge inapoi doar morcovul taiat marunt .

Eu am taiat cubulete marunte , morcoviisi patrunjelul , pentru consistenta ,si le-am pus inapoi in oala .

Am dat prin presa usturoiul si l-am pus in zeama  .

Smantana am amestecato bine cu doua galbenusuri de ou.

Peste amestecul cu smantana am turnat incet, amestecand . zeama din oala .

Am transferat liasonul in oala cu ciorba [ in acest momet focul se reduce la minimum ]. Se amesteca .

Acriti cu otet dupa gust .

Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .

La servire adugati patrunjel verde tocat , pentru prospetime si aroma.

Dintre retetele traditional romanesti, iti recomandam si Ciorba de potroace servita cu Ardei iuti in otet sau Iahnie de fasole servita cu Muraturi asortate.

                               Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa-crema de curgette

Postat de cristeena20

Supa-crema de curgette

La supa asta crema leguma vedeta e curgette-ul- deosebit de sanatoasa . Eu am folosit 2 bucati potrivite, cu coaja cu tot. Deci spalam curgette-ul si il taienm cuburi marisoare, cartofii se curata...

Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Postat de Ina

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2019, 13:46
Gustoasa!
la 21.11.2019, 13:46
buna buna
la 21.11.2019, 15:00
Cam buna draga mea, cam buna.
la 21.11.2019, 15:12
Tare bună!
la 21.11.2019, 16:08
Mai fac si eu din cand in cand! Buna tare!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking