Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui
Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin.
Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii.
Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai estetic in ciorba decat daca ar parea niste franjuri ramase de la alta masa .
Toate ingredientele vor fierbe de aici inainte foarte repede .
Am avut grija ca fasiile de pui sa nu fie foarte fierte sa aiba forma si consistenta .
Cand legumele sunt patrunse se scot din zeamacu o paleta cu gauri .
.Acum scoateti si foaia de dafin si ceapa .
Pe mine nu ma deranjeaza Boabele de piper ramase in zeama . Au un gust delicat si sunt putin iuti.
Dumneavoastra puteti strecura zeama .
Retetele consacrate recomanda sa se aduge inapoi doar morcovul taiat marunt .
Eu am taiat cubulete marunte , morcoviisi patrunjelul , pentru consistenta ,si le-am pus inapoi in oala .
Am dat prin presa usturoiul si l-am pus in zeama .
Smantana am amestecato bine cu doua galbenusuri de ou.
Peste amestecul cu smantana am turnat incet, amestecand . zeama din oala .
Am transferat liasonul in oala cu ciorba [ in acest momet focul se reduce la minimum ]. Se amesteca .
Acriti cu otet dupa gust .
Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .
La servire adugati patrunjel verde tocat , pentru prospetime si aroma.
Dintre retetele traditional romanesti, iti recomandam si Ciorba de potroace servita cu Ardei iuti in otet sau Iahnie de fasole servita cu Muraturi asortate.
Pofta buna !!!!