Ingrediente
- 2 cepe verzi
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- 1 ardei rosu
- 1 mana mazare verde
- 3 zucchini
- 4 cartofi noi
- 1 fir usturoi verde
- 1 foaie dafin
- 1 pahar bulion de rosii-preparat in casa
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 500 gr carne purcel/vacuta/pui-optional
- 2 fire telina verde
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
- Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun.
- Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele.
- Cartofii si zucchini se taie cubulete.
- Scoateti carnea si in uleiul ramas, puneti la sotat ceapa cu morcov, patrunjel si ardei.
- Turnati deasupra 3 litri de apa. Acum se pune foaia de dafin si frunzele de telina tocate .
- Adaugati carnea, cartofii si mazarea. Sarati.
- Fierbeti 20 minute si incercati daca sunt bine patrunse legumele .
- Spre sfarsitull fierberii, se pun dovleceii si usturoiul verde tocat, care au nevoie de putina preparare termica.
- La sfarsit se pune bulionul si se mai lasa 5 minute. Piperati.
- Serviti ciorba cu patrunjel verde tocat pe deasupra.
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de iunie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|