Aperitiv tartine valentine
Postat de RODIMUR
Toate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare. Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora...
Citeste continuareaMărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci am inclus această legumă în cât mai multe rețete consacrate, sau inedite și nu am regretat nici o clipă. După ce am încercat clătitele cu cartofi, m-am gândit că merită să le încerc și pe acestea, cu spanac, iar acum, după ce le-am gustat, pot spune că sunt absolut excelente. Sunt foarte fragede și au un gust cu totul și cu totul special. Cât despre aspect, nici nu pot să vă povestesc cum le-am admirat ”devenirea” în tigaie, cu mare nerăbdare și apoi transferul lor în farfurie... Atât de bune mi s-au părut, încât voi mai face, cât de curând, dar atunci voi încerca o altă umplutură: cremă de pește afumat, pentru că am aflat că se potrivește nemaipomenit de bine cu acest gen de clătite aperitiv. De fapt, aceste clătite sunt atât de bune, încât sunt un deliciu și simple, fără umplutură... Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite subțiri, gustoase și elastice, ceea ce permite plierea, împăturirea, sau rularea lor cu mare ușurință.
Ingrediente
Mod de preparareSpanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat. După acest interval de timp, se strecoară spanacul, se lasă să se răcorească și apoi se pasează fin. Se adaugă alternativ, făină, câte o lingură, ouăle, pe rând și laptele, puțin câte puțin. Când aceste ingrediente s-au încorporat, se adaugă condimentele, după gust (sarea, piperul și oregano), zahărul, uleiul de măsline și apa minerală. Se omogenizează compoziția și se fac clătitele, în tigaia încinsă, unsă cu un strat subțire de ulei de floarea soarelui. Când s-au făcut toate clătitele, se umplu cu cremă de brânză și se servesc calde, cu feliuțe de roșii. Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|
Postat de RODIMUR
Toate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare. Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora...
Citeste continuareaPostat de rocsi_1612
Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen, elastic,...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|