Ingrediente
- 500 g faina
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita sare
- 100 g unt
- 300 ml lapte
- 1 zahar vanilat
- 25 g drojdie
- coaja de lamaie
- Umplutura
- 200 g amestec fructe uscate
- 100 g unt
- Uns
- 1 ou
- zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, adaugam untul la temperatura camerei, incepem sa framantam adaugand treptat lapte caldut.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min.
Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei sub forma de dreptunghi, o rulam sub forma unei baghete lungi si taiem in 8 parti egale.
Fiecare melc il intindem sub forma de patrat, il taiem in 2 pe diagonala, ungem cu untul topit, adaugam fructele uscate.
Rulam de la baza catre varf, formand un corn care le vom unui capetele.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 10 min.
Le ungem cu oul batut cu lapte si dam tava la cuptorul incalzit 25 min, pana ce se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert colacei cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|