Desert cornulete cu gem de visine ( de post)

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
1 Dec 2020 | 4384 vizualizari
Desert cornulete cu gem de visine ( de post)

Am trecut pe la Dia , nu era acasa, dar lasase usa deschisa. Asa ca m-am inspirat de la ea pentru niste cornulete de post, din alea care se bat bine inainte sa le faci....

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g margarina
  • 6 linguri apa minerala
  • 2 linguri otet
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta vanile
  • coaja de lamaie
  • cca 380 g faina
  • Umplutura
  • gem de visine
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Margarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am adaugat apa minerala amestecata cu otetul. Am amestecat bine si am inceput sa adaug restul de faina, am framantat pana am obtinut un aluat, nu foarte tare dar nelipicios.

Apoi am trantit de masa aluatul de peste 50 de ori, cica asa trebuie, sa bati bine aluatul ca sa iasa fraged. Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 2 ore, era vorba de 1 ora, dar m-am luat cu altele si a stat mai mult.

Am scos aluatul de la rece, am presarat faina pe blatul de lucru, am intins foaie subtire si am decupat cornulete, le-am umplut cu gem de visine. Am asezat cornuletele in tava, am data tava la cuptorul preeincalzit la 180 grade C, pentru cca 30 min. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am pudrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem de visine ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Postat de privatelaura

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma...

Citeste continuarea

Placinte cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Placinte cu mere, de post

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2020, 13:34
la 01.12.2020, 13:57
Bune!
la 01.12.2020, 14:32
Vreo doua, trei si pentru mine...... la cafea😏
la 01.12.2020, 15:14
Coarne delicioase
la 01.12.2020, 16:03
astea-s alea de noapte?

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking