Ingrediente
- Aluat
- 250 g margarina
- 6 linguri apa minerala
- 2 linguri otet
- 1/2 lingurita sare
- esenta vanile
- coaja de lamaie
- cca 380 g faina
- Umplutura
- gem de visine
- Zahar pudra
Mod de preparare
Margarina am taiat-o cubulete mici. Am pus intr-un castron cca 6 linguri de faina, sarea, vanilia, coaja de lamaie si margarina, am framantat cu degetele, pana am maruntit toata margarina, apoi am adaugat apa minerala amestecata cu otetul. Am amestecat bine si am inceput sa adaug restul de faina, am framantat pana am obtinut un aluat, nu foarte tare dar nelipicios.
Apoi am trantit de masa aluatul de peste 50 de ori, cica asa trebuie, sa bati bine aluatul ca sa iasa fraged. Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 2 ore, era vorba de 1 ora, dar m-am luat cu altele si a stat mai mult.
Am scos aluatul de la rece, am presarat faina pe blatul de lucru, am intins foaie subtire si am decupat cornulete, le-am umplut cu gem de visine. Am asezat cornuletele in tava, am data tava la cuptorul preeincalzit la 180 grade C, pentru cca 30 min. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am pudrat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem de visine ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|