Desert cornuri dulci pufoase

Postat de madi_marin in Dulciuri
23 Ian 2022 | 4518 vizualizari
Desert cornuri dulci pufoase

Am luat această rețetă de pe canalul de YouTube Vinastar Channel. Este o rețetă foarte ușoară , iar rezultatul este gustos și pufos.

Ingrediente

  • 115 g lapte condensat
  • 180 ml lapte călduț
  • 12 g drojdie proaspătă ( sau 2 lingurițe drojdie uscată)
  • 355 g făină cernută
  • 30 g unt moale
  • 1/2 linguriță sare
  • lapte+miere pentru uns

Mod de preparare

Se pun în vasul robotului laptele condensat, laptele călduț și drojdia.

Se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune toată făina cernută.

Se montează cârligul de frământat și se omogenizează ingredientele.

Se pun untul moale și sarea și se frământă un aluat nelipicios.

Se lasă la odihnit 3 minute, după care se mai frământă timp de 5 minute.

Obținem un aluat catifelat, pe care îl lăsăm la crescut timp de 1 ora .

Se împarte aluatul în 8 bucăți pe care le formăm biluțe și le lăsăm la crescut 10 minute.

Fiecare biluță se întinde cu sucitorul în foaie subțire, apoi se pliază din ambele părți spre mijoc, după care marginile se lipesc bine, astfel obținând un rulou .

Ruloul se întinde din nou , de data asta sub formă de triunghi, apoi rulam formând cornul.

Se formează toate cornurile, apoi se lasă la crescut pentru încă 1 oră .

Se ung cu lapte și se coc la 180 grade C, căldură sus/jos, 25 de minute.

La final se ung din nou cu unt topit amestecat cu miere.

Pentru varianta sărată, se adaugă 2 lingurițe de sare și se ung când sunt gata doar cu unt topit .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri dulci pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Desert rulada diplomat

Postat de timea

Desert rulada diplomat

Pregatim mai intai blatul . Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt....

Citeste continuarea

Desert bilute de cocos si ricotta

Postat de xana

Desert bilute de cocos si ricotta

Amestecam branza cu zaharul pana acesta se topeste. Separat, topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam sarea, 100 de grame de fulgi de cocos si ciocolata amestecului de branza si incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2022, 18:31
Foarte bune!
la 23.01.2022, 18:55
Ce frumoase sunt !
la 23.01.2022, 19:19
Multumesc! Ma bucur ca va plac!
la 23.01.2022, 19:52
la 24.01.2022, 00:24

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking