Aperitiv cosulete cu spanac

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
26 Mai 2017 | 2557 vizualizari
Aperitiv cosulete cu spanac

Un aperitiv rapid, gustos si usor de preparat . Foile de placinta vor deveni crocante, iar umplutura de spanac moale si aromata.  Sunt perfecte pentru a fi luate la pachet , picnic sau ca si un aperitiv. "Retete pentru un picnic reusit "    

Ingrediente

  • 500 gr spanac
  • 1/2 legatura marar verde
  • 150 gr branza telemea
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr branza sau cascaval
  • 3 foi de placinta Linco
  • 50 ml unt

Mod de preparare

Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa clocotita.

Cand spanacul este moale, il scurgem bine de apa. Lasam sa se raceasca.

 Pregatim o tava de briose pe care o ungem bine.

Topim untul si incepem sa formam cosulete.

Foile de placinta le taiem pe toate, o data in 3, pe lungime, apoi fiecare fasie inca in 3.

Luam fiecare foaie si o ungem cu unt topit. Asezam in fiecare forma de briosa, 3 fasii de foi placinta.

 Spanacul il tocam cu un cutit, nu foarte marunt. Usturoiul il pisam, mararul il tocam marunt, iar branza o razuim. Amestecam totul foarte bine.

 Gustati de sare si mai puneti, daca mai trebuie, asezonati dupa gustul d-voastra.

 Cu  o lingura, impartim spanacul in cosuletele de placinta. Deasupra asezam cateva bucati de branza sau cascaval.

 Dam totul in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand se rumenesc usor.

 Serviti cu sos de iaurt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cosulete cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi frantuzesti

Postat de rocsi_1612

Cartofi frantuzesti

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Maki din miez de paine

Postat de Sylvia

Maki din miez de paine

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2017, 09:42
la 26.05.2017, 10:37
Faine
la 26.05.2017, 11:02
Sunt foarte bune!
la 26.05.2017, 11:49
la 26.05.2017, 12:18
Bune și frumoase!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking