Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de ctlina in Dulciuri
19 Apr 2019 | 4046 vizualizari
Desert cozonac cu rahat si ciocolata

O varianta cu rahat si cu @nutella. Copiilor le va place foarte mult.   https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/cozonac-cu-rahat-si-nutella.html

Ingrediente

  • 540 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g uscata
  • 140 g zahar brun
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 4 galbenusuri
  • 75 g unt topit
  • 5 g de sare
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de ulei pentru masa de lucru

Umplutura :

  • 50 g de rahat
  • 2 linguri bune de @Nutella

In plus:

  • 1 galbenus de ou batut cu 1 lingura de lapte pentru uns cozonacii

Mod de preparare

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia.

Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte!

Topiti untul la microunde si adaugati uleiul.

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina.

Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 3-4 linguri din laptele dulce si aromat (caldut). Acoperiti drojdia cu putina faina si lasati sa actioneze timp 5 minute.

Incepeti sa framantati (la mana sau la robot), adaugati treptat galbenusurile frecate cu sare si untul amestecat cu uleiul.

Puneti treptat restul de lapte dulce si aromat.

Framantati in jur de 12 minute pana cand aluatul este neted si elastic. Va ramane lipicios.

Ungeti cu ulei  o tava si puneti in ea aluatul cu mainile unse.

Impaturiti aluatul de cateva ori si lasati la dospit 90 de minute (o ora si jumatate).

La mijlocul timpului (dupa 45 de minute) am mai impaturit o data aluatul.

Am pus aluatul intr-o punga de congelat si l- am pus in tava la frigider o noapte.

A 2a zi scoateti aluatul din frigider.

Ungeti suprafata de lucru cu ulei si impartiti aluatul in 4 parti egale.

Degazati si etalati in dreptunghi fiecare parte. Puneti rahat taiat pe 2 dreptunghiuri si nutella pe celelalte 2. Rulati. Veti obtine 4 rulouri.

Tresati rulourile cate 2 (unul cu rahat si unul cu @nutella) si formati 2 cozonaci.

Asezati-i pe hartie de copt si puneti-i cu tot cu hartia de copt in tavele de chec/cozonac.

Lasati-i sa creasca 1 ora.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cozonacii cu galbenusul amestecat cu lapte.

Dati la cuptorul incalzit timp de 20 de minute - puneti-i pe sina cea mai de jos.

Reduceti temperatura la 160°C, puneti o foaie de aluminium peste cozonaci (fixati-o cu scobitori) si lasati inca 20 de minute.

Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca pe un grill.

Puteti decora cu zahar pudra.

 Minunati !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2019, 20:29
la 19.04.2019, 20:33
Sa fie fierbinte, ca tot sunt mofturoasa...
la 19.04.2019, 20:34
la 19.04.2019, 20:38
fierbinte pentru tine
la 19.04.2019, 20:59
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking