Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
15 Feb 2019 | 4368 vizualizari
Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)

Azi, 15 februarie, vecinii nostri din sudul Dunarii si-au pus straiele de sărbătoare, deoarece sărbătoresc Ziua Naţională a Repulicii Serbia, in memoria zilei de 15 februarie 1804 cand a inceput lupta de eliberare a poporului sarb de sub ocupatia otomana. O reteta rapida gasita pe site-ul sarbesc http://www.serbia.com/. https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/crema-de-branza-cu-feta-kajmac-reteta.html

Ingrediente

  • 100 g de unt moale
  • 100 g de branza feta (sau cas sarat, uscat)
  • 100 g de smantana + 2 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Amestecati smantana cu zeama de lamaie.

Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena.

Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata.

Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti mai cremos.

L-am servit cu cartofi fierti, zacusca si paine completa. Minunat!

Il puneti peste cartofii calzi si dati un tur de piper. Puteti toca si amesteca in el ceapa, patrunjel, usturoi...

Eu l-am facut in special pentru a putea face reteta de Snitel sarbesc Karađorđeva Steak - vezi aicea.

 

Bun Kajmak !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cartofi la cuptor, cu sos de ardei copt

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor, cu sos de ardei copt

Pentru prepararea cartofilor, punem untul la topit, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam uleiul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem mai mari. Ii lasam la scurs pe un prosop...

Citeste continuarea

(un fel de) Balmos

Postat de Sim0naWorld

(un fel de) Balmos

Cantitatile nu le-am precizat pentru ca fiecare face cat considera, in functie de numarul de meseni. Zerul l-am pus intr-un tuci si l-am lasat sa se infierbante, atunci am adaugat malaiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2019, 18:21
Ce crema de branza delicioasa!
la 15.02.2019, 18:38
la 15.02.2019, 18:58
Super bună!
la 15.02.2019, 19:40
la 15.02.2019, 19:55

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking