Desert crochete/gogosi africane-du Mboa ou Chin Chin

Postat de ctlina in Dulciuri
27 Apr 2017 | 2794 vizualizari
Desert crochete/gogosi africane-du Mboa ou Chin Chin

Iata o reteta tipica de gogoasa din Africa. Este o reteta aperitiv, cunoscuta sub numele Ross sau Crochete de Mboa in Camerun sau Chin Chin in Nigeria. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/crochetegogosi-africane-du-mboa-ou-chin.html

Ingrediente

  • 400 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 1 lingurita de nucșoară1 ou
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 60 g de unt topit
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 100 ml de lapte
  • ulei

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele.

 Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen.

Puneti aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca 2 ore la frigider.

Intindeti aluatul si decupati benzi lungi si groase.

Taiati patrate mici cu ajutorul unui cutit. Presarati-le cu faina pentru a nu se lipi.

 Incingeti uleiul si puneti-le  la prajit. Nu puneti prea multe, amestecati si rumeniti-le bine pe toate partile.

Scoateti-le pe hartie absorbante si lasati-le sa se raceasca.

Crochetele sunt gata, le puteti degusta caldute sau reci.

Se pot conserva cateva saptamani intr-o cutie de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crochete/gogosi africane-du Mboa ou Chin Chin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Fursecuri spirale

Postat de oanapl

Fursecuri spirale

Pui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen. Imparti...

Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si dulceata de prune

Postat de reisnaor_2006

Cornulete cu nuca si dulceata de prune

       Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2017, 21:54
Bune
la 27.04.2017, 22:03
la 28.04.2017, 00:52
la 28.04.2017, 08:39
Ce rețete interesante ne aduci!
la 28.04.2017, 09:21
merci Mirela

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking