Ingrediente
- 10 litri suc de rosii
- 3 linguri cu sare grunjoasa
- 3 linguri zahar
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 5 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Am folosit rosii mari si coapte de gradina. Dintr-un kg de rosii am obtinut cam 800 ml suc de rosii cu pulpa cu tot, fara seminte si fara pielite.
Cu ajutorul storcatorului Kuvings am obtinut un suc dens si tare gustos, care nu se separa.
Sucul astfel obtinut, 10 litri, l-am pus intr-o oala incapatoare. Am adaugat sarea si zaharul si am pus pe foc potrivit si l-am lasat sa fiarba, amestecand din cand in cand pana a scazut la jumate si s-a ingrosat.
Spre final am adaugat frunzele de dafin, piperul macinat si ierburile uscate. Am lasat sa mai fiarba 15-20 de minute, apoi am oprit focul.
Cat timp a fiert sucul am sterilizat sticlele goale si capacele (le-am pus la masina de spalat vase la 60 de grade, apoi le-am lasat acolo sa se usuce de tot).
Am pus sucul fierbinte in sticle si am pus in fiecare, deasupra, cate o lingura de ulei de masline si am inchis capacele. Apoi le-am pus in tava de la cuptor si le-am lasat la 150 de grade, cam 20 de minute, pana a inceput sucul sa fiarba usor in sticle. Au iesit 5 sticle de 750 ml.
Am oprit apoi cuptorul si am lasat sticlele acolo pana a doua zi, pana s-au racit de tot, apoi le-am mutat in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|