Desert gofre - vafe cu banane

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Mai 2022 | 7830 vizualizari
Desert gofre - vafe cu banane

De cand am primit un aparat de facut gofre/wafe, am incercat doar retete de wafe sarate. Aveam niste baby banane cumparate si care deja erau prea coapte si am zis ca e momentul potrivit sa incerc si wafe dulci la acest aparat. Asa se face ca am facut 2 zile la rand aceste minunatii.

Ingrediente

  • 200g banane bine coapte
  • 2 oua
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 400 ml lapte dulce
  • 300 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • pt servire: miere/sirop de artar/zahar pudra/iaurt (cum doreste fiecare)

Mod de preparare

Se curata bananele apoi se piseaza bine cu furculita.

Ouale impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat se mixeaza bine pana devin cremoase. Se adauga bananele pisate, coaja de lamaie si se mixeaza usor. Se continua cu coaja de lamaie si uleiul. La final se toarna laptele, se amesteca usor apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza compozitia.

Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se lasa sa se incinga bine apoi se toarna cu un polonic din compozitie. Se inchide aparatul si se lasa 2-3 minute pana se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie si se continua cu restul compozitiei.

Se servesc stropite cu miere, sirop de artar, presarate cu zahar pudra sau simple, alaturi de un iaurt, de o cana cu lapte, fiecare cum prefera.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre - vafe cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert briose cu coacaze rosii

Postat de MotanLaOale

Desert briose cu coacaze rosii

Coacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine...

Citeste continuarea

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

Postat de privatelaura

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2022, 18:10
la 08.05.2022, 19:22
V-ati destrabalat ?
la 08.05.2022, 19:23
la 08.05.2022, 20:54
Faine...!
la 08.05.2022, 21:10
Sunt tare, tare bune! Si mie imi plac mult!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking