Ingrediente
Ingrediente Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 300 g iaurt cremos
- 350-400 g faina
- un praf sare
- un plic praf de copt
- o fiola esenta de vanilie
- zahar pudra cu aroma de vanilie
- 250 ml ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului.
Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina.
Rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite.
Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc si nu foarte larg, asa incat gogosile sa se poata scufunda.
Cu lingura umezita in apa rece, se ia din aluat si se toarna in uleiul incins.
Se prajesc gogosile pentru 2-3 minute pe ambele parti, apoi cu o paleta se scot pe servetele de bucatarie.
Se lasa sa se raceasca usor si se pudreaza cu zahar.
Sa incercati si gogosi de post , gogosi umplute cu ciocolata sau cu dulceata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|