Ingrediente
- 2 oua
- 400 gr iaurt
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita sare
- 900 gr faina
- 1 varf lingurita bicarbonat
- coaja rasa de portocala
- esenta de portocala
- 1 lingura zahar pudra
- 200 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea pana se lichefiaza, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de portocala, apoi incepem sa incorporam faina amestecata cu bicarbonatul.
Amestecam totul in bol, apoi rasturnam pe masa de lucru si adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Invelim aluatul intr-o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.
Dupa scurgerea timpului, ungem masa cu putin ulei si intindem aluatul in foi subtiri cat lama unui cutit, dar cea de langa maner.
Decupam aluatul in dreptunghiuri nu prea mari.
Facem o incizie la mijlocul dreptunghiului si trecem un capat al acestuia prin incizie, rasucind usor sa-i dam o forma ca de fundita.
Punem uleiul la incins, iar cand incepe sa sfaraie scufundam minciunelele in ulei si le prajim pe ambele parti, cate un minut, pana se rumenesc frumos.
Le scoatem intr-o sita, iar cand se racesc le pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|