Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

Postat de merisor67 in Dulciuri
19 Noi 2013 | 49283 vizualizari
Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

Imi era dor de acest desert, vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre, asa ca azi l-am prestat. Pentru aceasta reteta de minciunele m-am oprit la un delicios aluat cu iaurt, si iata ce frumos au iesit vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

Ingrediente

Ingrediente Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

  • 2 oua
  • 400 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 900 gr faina
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de portocala
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Preparare Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea pana se lichefiaza, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de portocala, apoi incepem sa incorporam faina amestecata cu bicarbonatul.

Amestecam totul in bol, apoi rasturnam pe masa de lucru si adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul intr-o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.

Dupa scurgerea timpului, ungem masa cu putin ulei si intindem aluatul in foi subtiri cat lama unui cutit, dar cea de langa maner.

Decupam aluatul in dreptunghiuri nu prea mari.

Facem o incizie la mijlocul dreptunghiului si trecem un capat al acestuia prin incizie, rasucind usor sa-i dam o forma ca de fundita.

Punem uleiul la incins, iar cand incepe sa sfaraie scufundam minciunelele in ulei si le prajim pe ambele parti, cate un minut, pana se rumenesc frumos.

Le scoatem intr-o sita, iar cand se racesc le pudram cu zahar.

Bune, placute si spornice, sunt preparate de toata lumea, asa ca si Miki are varianta ei - Minciunele, iar Rodimur a pregatit varianta de post - 

Desert minciunele de post

Printre retetele iubite din copilarie, se afla si aceste delicioase Scovergi

Daca ti-a placut reteta noastra "Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornulete fragede

Postat de Elena_Daria

Desert cornulete fragede

Aluat fraged: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Postat de Valclaudia

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2013, 18:57
ce frumos arata si imi plac cu iaurt
la 19.11.2013, 18:57
cu iaurt in compozitie adica
la 19.11.2013, 19:00
spui minciunele, merisorule?
la 19.11.2013, 19:01
cat imi plac
la 19.11.2013, 19:05
bune minciunele

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking