Ingrediente
- 250 grame branza de vaci
- 1 ou
- 4 linguri de zahar
- esenta de vanilie
- 4 linguri de faina
- 3 linguri de gris
- 25 gr de unt
- 100 gr de pesmet
- 50 gr zahar
Mod de preparare
Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.
Luati din compozitia de branza si formati bilute mici, de marimea unei nuci. Mainile trebuie sa fie infainate.
Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa fierbe punem bilutele formate in cratita. Amestecam cu ajutorul unei spatule.Lasam papanasii la fiert pana cand incep sa se ridice la suprafata apei.
Ii scoatem pe rand cu ajutorul unei spatule si ii scurgem bine de apa.Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul. Lasam tigaia pe foc cateva minute pana cand pesmetul isi schimba culoarea.Adaugam zaharul si amestecam.
Compozitia rezultata o turnam pe un platou si tavalim papanasii fierti astfel incat sa fie bine acoperiti cu pesmet.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi fierti, cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|