Ingrediente
- 3 oua
- un praf de sare
- 250 g zahar
- esenta de vanilie
- 250 g unt la temperatura camerei
- faina cat cuprinde (circa 700 g + inca 75 g)
- un borcan de 800 g de gem de prune
- Dimensiune tava: 27/37 cm
Mod de preparare
Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca astfel: 3/4 de pastreaza pentru blat, iar 1/4 se pastreaza pentru a o rade pe deasupra, dar se mai intareste cu putina faina (circa 75 g).
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie groasa din bila mare de coca, dupa care se adauga gemul de prune. Se da pe razatoarea mare, presarand peste gem, bila mica de coca. Se introduce tava la cuptor, pana cand prajitura se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|