Ingrediente
- Pentru blat:
- 2 cani apa minerala (cana de 200 ml)
- 2 cani zahar
- 1 cana ulei
- 3 cani faina
- 50 gr cacao
- 2 lingurite esenta de rom
- 1 lingurita bicarbonat
- 3 linguri zeama de lamaie
- un praf de sare
Pentru crema de portocale:
- 1 litru suc natural de portocale
- 8 linguri pline cu gris
- 1/2 cana zahar
- 1-2 lingurite esente de portocale sau vanilie
Mod de preparare
Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si esenta. Faina cernuta o incorporati treptat, amestecati cu un tel. Adaugati si cacaua cernuta. Puneti bicarbonatul si peste turnati zeama de lamaie, apoi amestecati totul. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 15-17 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si coaceti si celelalte doua foi. Le lasati sa se raceasca.
Crema de portocale: Intr-o cratita puneti sucul de portocale, grisul si zaharul. Amestecati bine cu un tel, puneti crema pe foc, focul sa fie la mic. Amestecati continuu pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece. Crema rece o mixati putin, impreuna cu esenta dorita, pana devine spumoasa. In tava in care ati copt foile, puneti folie, hartie de copt si montati prajitura. Asezati o foaie, jumatate din crema, nivelati, foaie, restul de crema, nivelati si ultima foaie. Apasati usor cu mainile. Acoperiti prajitura cu folie, o dati la rece pana a doua zi. Se portioneaza, se decoreaza si se serveste. Puteti sa ii faceti si o glazura de ciocolata, dar eu am preferat fara!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de portocale de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|