Prajitura de post cu lamaie si afine la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital

Postat de Oana in Slow Cooker
28 Mar 2019 | 5270 vizualizari

Este atat de pufoasa si buna, ca nici nu zici ca e de post! Toate prajiturile facute la slow cooker-ul Crock-Pot nu ies uscate, sunt moi si umede si nu necesita insiropare n cazul blaturilor de tort, de senzatie! Sa incercati si voi!

Ingrediente

  • 300 ml lapte de migdale
  •  2 linguri zeama de lamaie
  •  coaja de la 2 lamai bio netratate
  •  150 ml ulei floarea soarelui
  •  275 g faina
  •  220 g zahar
  •  1 plic zahar vanilat
  •  1 lingurita praf de copt
  •  ½ lingurita bicarbonat
  •  1 lingurita esenta de lamaie
  •  100 g afine
  • Glazura:
  •  100 g zahar pudra
  •  2-3 linguri zeama de lamaie
  •  plus afine pentru decor

Mod de preparare

  • Amesteca intr-un bol faina cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat.
  • Separat amesteca laptele de midale cu uleiul, zeama de lamaie si esenta de lamaie.
  • Toarna amestecul lichid peste cel uscat si amesteca bine cu un tel.
  • Pune compozitia in vasul slow cooker-ului Crock-Pot de 4.7 l Digital tapetat in prealabil cu hartie de copt.
  • Niveleaza usor si pune deasupra afinele.
  • Pune capacul si seteaza modul High pentru 2 ore.
  • Daca in timpul coacerii se formeaza condens pe capac, ridica rapid si sterge vaporii cu un servetel, sa nu curga pe prajitura.
  • Cand programul s-a terminat scoate prajitura si las-o sa se raceasca pe un gratar.
  • Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie, apoi decoreaza prajitura si pune afine proaspete deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu lamaie si afine la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot

Aripile de curcan se pun la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH pentru 90 de minute. După ce s-au...

Citeste continuarea

Chec umed cu nuci si alune la slow cooker Crock-Pot

Postat de CulinaryRainbow

Chec umed cu nuci si alune la slow cooker Crock-Pot

Este un chec simplu, care nu necesită migală, nici măcar pra mult efort. Ingredientele se pot încorpora împreună, însă eu am ales să le adaug pe rând din pură...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2019, 17:03
la 28.03.2019, 18:01
Ce combinatie faina
la 28.03.2019, 18:18
Ce minunatie!
la 28.03.2019, 21:36
la 28.03.2019, 22:47

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking