Reteta de prajitura Deliciu

Postat de timea in Prajituri
29 Apr 2015 | 45115 vizualizari
Reteta de prajitura Deliciu

Prajiturile cu nuca si mai ales cu nuca prajita sunt in topul preferintelor mele. Reteta de prajitura Deliciu mai are in combinatie si o crema foarte fina si gustoasa, un strat de crema de ciocolata si biscuiti aromati cu cafea. Cu siguranta o sa gasiti reteta irezistibila si o veti incerca si voi. Eu m-am insiprat de la draga mea prietena Gabi de la Retete Papa Bun unde puteti gasi multe alte retete delicioase. Va spun si un mic secret :), ca sa scad putin numarul de calorii (pentru ca e o prajitura destul de consistenta) am folosit Green Sugar adica indulcitor natural sau mai bine zis indulcitor natural pe baza de stevie – dar cu gust stabilizat. Si asta pentru ca am raspuns provocarii Mihaelei de a pregati ceva bun cu acest tip de indulcitor. Cu siguranta ati auzit si voi de acest produs cu zero calorii si zero indice glicemic si daca nu, atunci aveti ocazia sa aflati acum despre el. Eu l-am mai folosit in prajituri si pot sa va zic ca nu le schimba cu nimic gustul si chiar si cafeaua zilnica se poate indulci cu Green Sugar. Eu sunt tare multumita mai ales ca mai tot timpul ma gandesc la kg pe care le am in plus si acum pot savura cu mai putine griji un desert indulcit cu Green Sugar Ingredientele necesare sunt: nuca, oua, faina, indulcitor, lapte, frisca, crema ciocolata.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Deliciu
  • 250 gr nuca tocata prajita
  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri Green Sugar (sau 8 linguri zahar tos)
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina alba
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri Green Sugar 
  • 5 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 350 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 300 gr crema de ciocolata Nutella sau Finetti
  • biscuiti simpli (in functie de marimea lor aprox un pachet de 150 de gr)
  • 1 cana cafea preparata (fara zahar)
  • ciocolata Ferrero Rocher pentru decor

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Deliciu

Blat: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nuca tocata si prajita (am folosit o tava de 22x35 cm)

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam Green Sugar si mixam pana se dizolva indulcitorul natural. Adaugam apoi pesmetul, nuca macinata si la final faina amestecata cu praf de cop,t folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Cu o lingura punem amestecul de albusuri peste nuca si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.

Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul asa fierbinte pe un platou, indepartand hartia de copt.

Ungem imediat cu crema de ciocolata (punem de ici colo cate o lingura ca sa se topeasca  si ca sa fie mai usor de intins). Dam prajitura la frigider pana pregatim crema.

Crema: Amestecam intr-un vas rezistent la caldura, galbenusurile cu 4 linguri de Green Sugar, adaugam laptele si punem vasul pe foc amestecand pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet.

Separat intr-un bol mixam frisca si adaugam apoi treptat din crema de galbenusuri mixand cu mixerul pe treapa cea mai mica.

Scoatem prajitura din frigider si ungem cu jumatate din crema sau un pic mai mult de jumatate. Peste crema punem in strat de biscuiti inmuiati in cafea si peste biscuiti urmeaza restul de crema.

Deasupra putem pune cacao, ciocolata rasa sau bucati de ciocolata.

Prajitura o pastram la rece minim o ora inainte de servire.

Vezi si reteta de Prajitura Regina Maria.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Postat de Ela68

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se...

Citeste continuarea

Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere

Postat de lucy2002

Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere

Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere: Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc.  Mentionez ca merele le-am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2015, 22:15
la 29.04.2015, 22:18
Ce frumoasa ti-a iesit!
la 29.04.2015, 22:19
multumesc
la 29.04.2015, 22:26
Ce buna e prajitura asta!
la 29.04.2015, 22:27
Ai adus si aici delicioasa asta

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking