Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela in Prajituri
20 Mai 2015 | 61961 vizualizari
Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Nu am mancat niciodata ceva mai pufos si mai cremos....nu stiu daca a iesit asa de la xylitol ....am mai facut prajitura in diferite variante, chiar si cu fructe, dar niciodata nu a iesit asa de buna...am repetat-o de doua ori intr-o saptamana...am avut si oua proaspete de tara Am mai facut varianta cu mascarpone si este mai buna decat reteta de baza,cea cu frisca si crema ole la plic. Si cu fructe este si mai delicioasa! Oricum, cred ca xylitolul a avut un rol determinant in prajitura. Dar se poate face si cu zaharul obisnuit. Xylitolul sau zaharul din mesteacan este un indulcitor natural care se gaseste in coaja mesteacanului, dar si in diferite fructe si legume. Poate inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Xylitolul are valaorea energetica mai mica decat zaharul, doar 2,4KCAL/G si putere de indulcire egala cu acesta. Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Se dizolva usor in toate mancarurile si bauturile. Se recomanda la prepararea alimentelor, la indulcirea bauturilor, prajiturilor, deserturilor, preparatelor calde sau reci, lichiorurilor, compoturilor. Xylitolul nu se framanta si nu este potrivit pentru alimentele care contin drojdie. Xylitolul nu se caramelizeaza. Eu am cumparat xylitolul la cutie SLY, de la Auchan si a costat cam 21 lei 400g. Mi-a fost teama sa il folosesc in blat dar m-am riscat. Este putin mai dulce decat zaharul dar nu cu mult si are un gust tare bun.

Ingrediente

  • Blat:
  • 7oua
  • 7 linguri xylitol (sau zahar)
  • 1 plic Creme Ole dr Oetker de ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte + 50 ml
  • 1 plic intaritor frisca (optional)
  • 2-3linguri xylitol sau zahar pudra, dupa gust
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam.

Praful de ciocolata il amestecam cu praful de copt si il adaugam in oua, amestecand usor de jos in sus cu o lingura.

Punem compozitia intr-o tava termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 20minute.

Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam sa se raceasca.
Crema: Mixam cateva clipe mascarponele cu 50 ml lapte (nu mult ca se taie).

Mixam praful de la crema ole de vanilie cu frisca lichida, indulcitorul, laptele si intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam crema mascarpone si mixam putin (nu mult!).
Lasam blatul in tava si punem peste el crema.
Glazura: Topim ciocolata cu frisca lichida, apoi adaugam untul si omogenizam bine.

Punem glazura peste crema si nivelam. Dam la rece cateva ore (daca aveti rabdare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela

Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam si galbenusurile. Praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2015, 12:09
buna buna
la 20.05.2015, 12:19
la 20.05.2015, 12:21
Interesant cu mascarpone
la 20.05.2015, 12:23
ce buna este
la 20.05.2015, 12:37
O minune de prajitura. .-bd

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking