Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia

Postat de merisor67 in Prajituri
12 Aug 2014 | 142622 vizualizari
Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia

De cand am vazut prajitura aceasta la Gaby_d am zis ca-i musai s-o fac si eu. Si am tot zis pana i-a venit randul :))) Am modificat putin pe la ingrediente si cantitati sa iasa mai multa ca noi suntem mari si pofticiosi. Rezultatul: un deliciu de prajitura, o voi repeta cu siguranta! Concluzia: eu nu am ajuns, inca, la Venetia, dar mancand din aceasta prajitura mi-am imaginat cum ar fi sa petrec o noapte acolo :)))

Ingrediente

Ingrediente Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia:

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina

Blat de cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia:

Pentru blatul de cocos, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform in ea. Il dam la rece pana preparam si celalalt blat.

Pentru blatul de cacao, separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu putina sare si zaharul, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaua.

Intindem blatul peste cel de cocos si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade sau pana cand va trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema, frecam galbenusurile spuma cu zaharul si putina sare, apoi le diluam cu lapte si punem vasul cu crema pe baie de abur, amestecand continuu pana cand se va ingrosa ca o budinca. Lasam crema la racit.

Intre timp se vor raci si blaturile.

Untul il mixam spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in crema, putin cate putin, picurand si zeama de lamaie.

Intindem crema uniform peste blaturi si dam prajitura la frigider pentru 30 de minute pentru a se intari crema.

Pentru glazura, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida, amestecand continuu pana la topirea ciocolatei.

Dam vasul deoparte si lasam glazura sa se raceasca, apoi o vom intinde peste crema racita.

Dam din nou tava la frigider pana cand se va intari ciocolata, apoi putem portiona prajitura.

Noi n-am avut rabdare si am taiat colturile. Chiar daca ciocolata a mai curs pe margini, n-a contat ca am lins-o de pe degete :)))

Multumesc, gaby, pentru inspiratie! <3

Va recomandam si reteta Prajitura Furtuna in desert, este o bunatate! Si Prajitura Frantuzeasca se afla la loc de cinste :)

O prajitura care ne-a bucurat copilaria este Prajitura Alba ca Zapada

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura invizibila cu mere

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura invizibila cu mere

Topiti untul. Intr-un vas puneti ouale si le mixati cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati untul topit, laptele si vanilia. Cerneti...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Pregătim, mai întâi, perele. Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere. Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2014, 18:06
Un deliciu este! Ma bat cu baietii nostri pe ea!
la 12.08.2014, 18:07
Este de vis,ca denumirea
la 12.08.2014, 18:10
vreau si eu , arata minunat
la 12.08.2014, 18:14
Daaaa, trimit Zmeii la voi
la 12.08.2014, 18:20
Arata perfect ..la gust nici nu vreau sa ma gandesc

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking