Reteta de prajitura Raffaello

Postat de merisor67 in Prajituri
24 Ian 2019 | 11496 vizualizari
Reteta de prajitura Raffaello

O prăjitură care, odată preparată, se va cere repetată, atât de bună este! Iata Reteta de prajitura Raffaello! Ingredientele necesare sunt: nuca de cocos, oua, zahar, faina, lapte, mascarpone.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Raffaello
  • Pentru blat( 23/36 cm):
  • 5 albușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • un praf sare
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 30 ml lichior de cocos
  • Pentru cremă:
  • 5 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 30 ml lapte
  • un praf sare
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 100 g cocos
  • Decor:
  • bomboane Raffaello
  • nucă de cocos

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.

Avem grijă să fie scoase din timp de la frigider, cam cu o oră înaine, pentru a nu fi reci când le mixăm.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare.

Ne oprim când bezeaua este fermă și rămâne fixată pe pereții bolului.

Scoatem mixerul și introducem o spatulă.

Adăugăm, treptat, făina și nuca de cocos, lingură cu lingură și amestecăm încet cu spatula.

Folosim mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm zahăr pudră.

Blatul se va desprinde mult mai ușor, chiar perfect, decât dacă presărăm făină.

Întindem compoziția de blat în tavă și o nivelăm uniform, cu spatula.

Coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, dar facem și testul cu scobitoarea, pentru siguranță.

Preparăm siropul

Punem apa cu zahărul într-un vas, pe foc și amestecăm până când zahărul se topește.

Ridicăm vasul de pe foc și lăsăm siropul să se răcească.

Adăugăm lichiorul de cocos și amestecăm pentru a se distribui uniform.

Preparăm crema

Frecom gălbenușurile bine cu un praf de sare și zahărul pudră, apoi le diluăm cu laptele rece.

Fierbem crema la bain marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.

O lăsăm să se răcească, apoi o amestecăm cu mascarponele.

În alt vas, încălzim frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere.

Ridicăm vasul de pe foc, rupem ciocolata și o adăugăm peste frișca încălzită.

Amestecăm imtens până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată.

Dăm vasul la rece.

Când compoziția de ciocolată albă este bine răcită, introducem mixerul și o mixăm până devine spumoasă.

Adăugăm crema de gălbenușuri cu mascarpone și mixăm până se omogenizează crema.

Adăugăm nuca de cocos și din nou omogenizăm crema.

Însiropăm blatul răcit cu siropul, de asemeni, răcit.

Întindem crema de ciocolată albă cu cocos, în strat uniform, peste blat.

Presărăm nucă de cocos și dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră.

Apoi o porționăm și decorăm porțiile cu bomboane rafaello, tăiate în jumătăți, sau întregi.

O servim cu mare poftă, alături de cei dragi.

Să vă fie de folos!

 Vezi si reteta de Cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Postat de andaoana

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Blat : O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata . Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si...

Citeste continuarea

Desert prajitura dietetica cu capsuni

Postat de Valclaudia

Desert prajitura dietetica cu capsuni

Spalam capsunile si le taiem bucatele. Cuptorul il preincalzim la 175 grade C. Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2019, 18:31
Imi place maxim!
la 24.01.2019, 18:43
O prăjitură absolut delicioasă!!
la 24.01.2019, 18:53
la 24.01.2019, 18:53
Mulțumesc fete dragi!
la 24.01.2019, 19:05
Doamne, cat imi place!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking