Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot

Postat de Oana in Slow Cooker
1 Oct 2018 | 10303 vizualizari

Prajitura asta cu mere e vis!! Suuuuper pufoasa, aerata si umeda, perfecta! Si aromata si delicioasa si..si...si... Trebuie sa o incercati neaparat!

Ingrediente

Umplutura:

  • 1 kg de mere
  • 100 g zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita si jumatate de scortisoara

Blat:

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 210 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite coaja deshidratata de lamaie

In plus:

  • 200 ml smantana lichida pentru frisca

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun si se amesteca. Se lasa pe foc pana cand se evapora toata zeama, amestecand din cand in cand.

Cand sunt gata, se ia oala de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara.

 Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul pana se umfla si devin cremoase. Se adauga uleiul putin cate putin mixand in continuare. Se pune apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.

Faina se amesteca cu praful de copt si coaja de lamaie si se pune in compozitie, mixand pana se incorporeaza.

 In vasul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 l se pune hartie de copt, se pun merele calite si se niveleaza bine. Se rastoarna deasupra compozitia pentru blat, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.

 Cand programul s-a terminat, se scoate vasul din aparat si cu grija se scoate prajitura pe un platou, ajutandu-ne de hartia de copt.

Se pune un platou peste prajitura si se rastoarna invers, apoi se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit.

Se orneaza cu frisca si se serveste cu scortisoara deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de merisor67

Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Puiul meu fiind mare si de curte, a necesitat putina prefierbere inainte. Daca folosim pui din comert, acesta are carnea mai frageda si se prepara mai rapid. Deci, asezam carnea de pui in...

Citeste continuarea

Piftie de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de katty

Piftie de porc la slow cooker Crock-Pot

Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi  spalam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2018, 12:52
tare buna si aluatul a crescut asa frumos!
la 01.10.2018, 13:00
Foarte buna, prajitura!
la 01.10.2018, 13:23
buna buna
la 01.10.2018, 13:26
la 01.10.2018, 13:47
Simo, dar sa vezi ce textura are! La cuptor nu iese asa!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking